Kuva: Fotolia

Suunnitelmissa uuden grillin osto? 3 seikkaa, jotka on hyvät tietää

11.02.2017 11:15 - Karoliina Kotala

Kesä lähestyy jo kovaa vauhtia ja sen myötä monen suunnitelmissa on uudne grillin hankinta. Markkinoilta löytyy monenlaista vaihtoehtoa, joten ammattilaisten vinkit kannattaa lukea läpi.

Grillaus- ja puutarhatuotteista vastaava Jyrki Keskinen Tammer-Tukku Oy:sta listasi seikat, jotka on hyvä huomioida uutta grilliä valittaessa. 

Pohdi, mille on tarve 

Ensimmäiseksi kannattaa miettiä omaa perheen kokoa eli sitä, paljonko tarvitaan grillaustilaa. Normaalille viisihenkiselle perheelle esimerkiksi nelipolttiminen on melko ideaali. Siitä on tarpeeksi pinta-alaa grillata. 

Pohdi, mihin grilliä käytetään 

Jos on kova kalan savustaja ja haluaa käyttää grilliä myös savustamiseen, niin silloin kannattaa valita grilli oikealla kuvun mitoituksella, jotta saadaan tilaa kertyvälle savulle. 

Miltä grillin halutaan näyttävän 

Sitten tulevat ulkonäköseikat eli halutaanko maalattu grilli vai rosterigrilli. Rosterigrillissä käyttöikä on huomattavasti pidempi eikä sen kanssa tarvitse olla niin tarkka puhtaanapidon suhteen. Esimerkiksi suolavaikutukset eivät ole rosterigrilliin yhtä suuret kuin maalattuun grilliin. Samat lainalaisuudet pätevät sekä kaasu- että hiiligrilleihin.

Lue myös: Älä masennu sateesta - 12 vinkkiä kesäisen sadepäivän aktiviteetteihin

Kilpailut

Uusimmat