Kuva: Fotolia
Lounasevääksi maistuva broilerisalaatti kermaviilikastikkeella? Katso resepti
Iskelmä esittelee Marttojen parhaat reseptit.
Broilerisalaatti
10 hengelle
1–2 omenaa
½–1 kurkkua
(viinirypäleitä)
5 dl keitettyä, jäähdytettyä riisiä (n. 2 dl raakaa riisiä)
200–400 g herne-maissi-paprika -sekoitusta (pakaste)
300–500 g kypsää broileria kuutioina
Kermaviilikastike
4 dl (2 prk) kermaviiliä
1–2 rkl sokeria
1–2 rkl sitruunamehua
1–2 rkl sinappia
1–2 tl yrttisuolaa
(pippuria, tuoreita yrttejä)
Sekoita mausteet kermaviiliin. Mausta makusi mukaan.
1. Pese, kuori ja kuutioi omenat sekä kurkku. Huuhtele viinirypäleet. Halkaise ja poista siemenet.
2. Sekoita varovasti kaikki aineet kulhossa.
3. Kaada tarjoilukulhoon.
4. Valmista kermaviilikastike sekoittamalla ainekset yhteen. Tarjoa kastike erikseen tai sekoitettuna salaatin joukkoon.