Kuva: Fotolia

Kiireisimmät ruuhkavuodet käynnissä? Keinot, joilla saat tehtyä perheenäitinä kaiken olennaisen

12.09.2017 11:15 - Anna Hopi

On mahdollista käydä menestyksekkäästi päivätöissä ja hoitaa samalla kodin arkivelvollisuudet.

Työ, lapset, parisuhde, kotityöt, ystävät, harrastukset... Miten tämän kokonaisuuden saa pidettyä kasassa? Tietyssä elämänvaiheessa naisen elämä on täynnä tekemistä. Tuntuu siltä, ettei vuorokaudessa vain ole tarpeeksi tunteja.

Moni nainen jättää työelämän, koska kokee puristuvansa arjen erilaisten velvollisuuksien ristipaineeseen. Your Tango -sivuston mukaan perheenäiti pystyy kuitenkin halutessaan hoitamaan kaiken. Ratkaisu on elämän organisoiminen. Katso alta vinkit ruuhka-arjessa selviämiseen.

1. Pelaa vahvuuksillasi.

Osa ihmisistä on aikaisen aamun herääjiä, osa taas yökukkujia. Toiset haluavat tehdä kaiken suunnitellusti, ja toiset taas pitävät pienestä paineesta ja toimivat stressin alla paremmin. Mitkä ovat sinun vahvuutesi? Muokkaa aikatauluasi niin, että sinulla on tarpeeksi aikaa hidastaa. Vaikka se tarkoittaisikin, että valvoisit myöhään tai heräisit tavallista aikaisemmin.

2. Älä tunne syyllisyyttä töiden tekemisestä

Kokopäiväisen työn tekemisessä ei ole mitään väärää. Et petä perhettäsi tai lapsiasi, jos teet töitä. Tuet perheesi taloudellista tilannetta ja näytät lapsille, että he voivat pärjätä kotona myös ilman äitiä. Kun elämässäsi on balanssissa työn ja perhe-elämän suhteen, opetat lapsillesi, että hekin voivat tavoitella unelmiaan.

(kuva: Fotolia)

3. Laita prioriteetiksi perheesi aikataulu

Et ehkä pääse jokaiseen lapsesi kouluiltaan tai joudutte jättämään väliin jonkun lapsen kalliin ja aikaavievän harrastuksen. Pääasia on kuitenkin, että suurin osa valinnoistasi liittyy perheen yhteiseen tekemiseen ja siihen, että ehditte viettää aikaa yhdessä. Vaikka keskityt myös viemään uraasi eteenpäin, perheesi kuitenkin tietää, että se tulee ensin.

4. Pidä kiinni työaikatauluistasi

Moni perheellinen lähtee usein töistä aikaisemmin ehtiäkseen nähdä perhettä aikaisemmin, ja suunnittelee viimeistelevänsä työt kotona. Se saattaa vaikuttaa hyvältä kompromissilta, mutta ei välttämättä toimi käytännössä. Parempi antaa kerrallaan 100 prosenttia huomiosta yhteen suuntaan. Tee täydet työtunnit ja lähde sitten kotiin hyvillä mielin.

5. Muista, että et ole yksin

Perheesi voi auttaa sinua selviämään arjesta. Jos lapset ovat jo itsenäisiä ja vähän vanhempia, he voivat auttaa kotitöissä ja toimia itsenäisestikin. Samoin puolisosi pystyy tukemaan arjen pyörittämistä tekemällä puolet velvollisuuksista. Delegoi tekemättömiä hommia muille.

(kuva: Fotolia)

Lähde: Your Tango.

Lue myös: Ensitreffit alttarilla -asiantuntija Elina Tanskanen: "Ruuhkavuodet eivät auta kipinän vaalimista"

Kilpailut

Uusimmat