Valitse ruokapöytään parasta: Merkit, joista tunnistat tuoreen kalan
Kala on erinomaista evästä ympäri vuoden, mutta etenkin kesällä se maistuu esimerkiksi grillissä valmistettuna. Terveellinen, maistuva ja monipuolinen kala on helppo ja nopea valmistaa, sen valinnassa kannattaa kuitenkin olla tarkka. Kala on parhaimmillaan tuoreena ja tuoreiden voi selvittää muutamasta merkistä:
Tuoksu
Tuore kala tuoksuu puhtaalta ja raikkaalta. Jos kala on kokonainen, katso, että sen silmät ovat kirkkaat ja kosteat eivätkä ole kuopalla.
Väri
Tuoreen kalan väri on kirkas ja sen pinnalla on kiiltävä, ohut limakerros. Fileissä ei tulisi olla verta.Tarkasta myös, että kalan kidukset ovat punaiset.
Liha
Tuoreen kalan liha on kimmoisaa ja se on tiukasti kiinni selkärangassa. Tarkasta myös kaupasta ostaessasi milloin kala on pyydetty ja mistä se on pyydetty.
Lähteet: K-Ruoka.fi
Meillä kotona
Lue myös: Vältä stressi mökkeillessä - katso viiden kohdan vinkkilista