Kuva: Shutterstock

Juustoasiantuntija paljastaa salat: 4 yllättävää asiaa, jotka jokaisen juuston ystävän tulisi tietää

06.10.2019 08:15 - Karoliina Kotala

Juusto on monen suomalaisen herkkua, mutta harva tietää niksit joiden avulla juusto säilyttää parhaiten makunsa.

Talven lähestyessä juusto tekee vahvasti paluuta suomalaisten herkkupöytiin ja etenkin jouluna herkullisten juustojen menekki kasvaa melkoisesti. Brittiläinen juustoasiantuntija Edward Hanckck kuitenkin kertoo, että moni juustojen ystävä lankeaa yleisiin erheisiin juustojen nauttimisessa ja säilömisessä. Alla Hancockin neljä ohjetta, jotka kannattaa painaa mieleen:

Älä käytä muovikelmua

Aromisen juuston kanssa voi olla vaikea säilyttää juusto niin, ettei se kuivu tai toisaalta hiostu pilalle. Moni kietoo juuston muovikelmuun ennen laittamista jääkaappiin, mutta Hancockin mukaan muovikelmu on huonoin mahdollinen vaihtoehto, sillä se juuri saa juuston hikoilemaan, jolloin se kerää nopeammin hometta ja menettää hienon tuoksunsa. Parempi vaihtoehto onkin vaikkapa vahapaperi, joka antaa juuston hengittää. Juusto kannattaa myös jääkaapistaa säilyttää vaikkapa vihanneslokerossa tai muussa suljetummassa lokerossa kuin avoimella hyllyllä.

Älä syö suoraan jääkaapista

Kun haluat syödä juustoa, ota se jääkaapista huoneenlämtöön ja anna asettua 15-30 minuuttia ennen nauttimista.

Säilytä juuston kuoret

Kun ostat uuden juuston, älä poista sen reunoja eli kovaa ulkokuorta. Kun reunat poistetaan, alkaa juusto nopeasti vanheta. Kun leikkaat palan juustoa, laita kuori takaisin juuston pinnalle.

Pysy erossa juustoraasteesta

Niin kätevää kuin kaupasta valmiina ostettava juustoraaste onkin, Hancock suosittelee välttelemään sen ostamista. Juustoraasteen joukkoon lisätään tehtaalla lähes aina jotain ainetta, joka estää juustoraasteen takertumisen yhdeksi läjäksi ja maku on erilainen. Suosi siis mieluummin raasteen tekemistä itse.

Hancock muistuttaa myös ostamaan aina juustoja vain sen verran kuin jaksaa syödä, jotta niitä ei tarvisi säilöä kotona. Tärkeä neuvo on myös leikata jokaista juustoa omilla veitsillään. Jos siis tarjolla on juustolautanen, katso, että jokaiselle eri juustolle on oma veitsi.

Lähde: The Daily Mail

Lue myös: Juustomainos nosti kohun, poistuu tv-ruuduista - onko sinusta asiaton?

Julkaistu ensimmäisen kerran 6.1.2019.

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat