Kuva: AOP

Vantaa saa kauan odotetun oman raitiovaununsa

23.05.2023 22:15 - Minttu Tikkanen

Hanke on investointi kaupungin tulevaisuuteen.

Vantaan kaupunginvaltuusto päätti eilen, 22. toukokuuta, että Vantaalle rakennetaan kauan odotettu raitiotie. 

Vantaan kaupunki kertoo tiedotteessaan, että raitiotien rakentaminen päästään aloittamaan vuonna 2024 ja liikenteeseen ratikan odotetaan pääsevän vuonna 2029.

Raitiolinjasta tehdään noin 19 kilometriä pitkä, ja se kulkee Helsinki-Vantaan lentoasemalta Jumboon ja Tikkurillaan, ja siitä eteenpäin Hakunilaan, Länsimäkeen ja lopulta Mellunmäen metroasemalle. Raitiovaunu tulee osaksi pikaraitiotieverkostoa. 

Raitiotien rakentaminen Vantaalle maksaa kokonaisuudessaan 606 miljoonaa euroa, josta Vantaan kaupungille koituu maksettavaa 414 miljoonaa. Rakennushanketta pidetään kuitenkin investointina tulevaisuuteen, muun muassa Vantaan vetovoimaisuuteen asuinalueena ja alueen työpaikkojen saavutettavuuteen.

- Ratikka on investointi Vantaan tulevaisuuteen. Se yhdistää alueitamme ja mahdollistaa meille kestävän kasvun jo olemassa olevaa kaupunkirakennetta kehittämällä. Vantaan talous on vakaalla pohjalla, kommentoi tiedotteessa Vantaan kaupunginjohtaja Ritva Viljanen.

Raitiotien vuoroväli tulee olemaan ruuhka-aikoina 7-8 minuuttia ja muina aikoina 10-20 minuuttia. Pysäkkivälin arvioidaan olevan noin 800 metriä.

Lue myös: Yhtä pysäköintisääntöä ei joko osata tai sitä rikotaan jatkuvasti tietoisesti - oletko syyllistynyt?

Lue myös: Finnair ottaa käyttöön monesta halpalentoyhtiöstä tutun käytännön - voi tuoda matkustajalle päänvaivaa

Kilpailut

Uusimmat