Maki Kolehmainen NRGM:lle: Kuuden vuoden kuuliaisuus oli todella huono idea

21.08.2012 07:40 - Antti Granlund

Tuottaja, lauluntekijä Maki Kolehmainen kertoo katuvansa Kurren kanssa Sauli Niinistölle tekemäänsä Kuuden vuoden kuuliaisuus -kappaletta. Hän kertoi nettilehti NRGM.fi:n keskustelussa, ettei lähtisi enää mukaan projektiin.

Kuuden vuoden kuuliaisuus julkaistiin YouTubessa 6. helmikuuta yöllä pian sen jälkeen, kun Sauli Niinistön presidentinvaalien voitto oli ratkennnut. Kappale herätti valtavasti keskustelua, sillä valtaosa ihmisistä piti sitä kornina ja lapsellisena. Laulun kertosäkeessä Niinistö rinnastetaan Väinämöiseen.

Väinämöisen jalanjäljissä nyt vaan
me Saulia tuuletetaan
häipyi viiden vuoden yksinäisyys
alkoi kuuden vuoden kuuliaisuus

Kolehmainen kommentoi kappaletta Flow Festivalin yhteydessä NRGM:fin järjestämäsä keskustelutilaisuudessa.

- Kurrella on tapana kirjoittaa biisejä lahjaksi ystävilleen silloin kun heillä on jokin merkkipäivä. Kurre ehdotti minulle tämän biisin tekoa. Todella huono idea, vastasin hänelle. Mutta kilttinä mä lähdin hommaan. Vaalipäivä oli tulossa. Oli kiire.

Kappaleen sanoista vastannut Sana Mustonen kieltäytyi Kolehmaisen mukaan aluksi kunniasta, sillä hän äänesti vaaleissa Paavo Arhinmäkeä. Kolehmainen kertoo Mustosen olleen lopulta ulkovaatteet päällä lähdössä mökille sanoittaessan kappaleen.

- Katsoin sanat ekan kerran vasta studiossa. Ajattelin, ettei näillä sanoilla voi laulaa. Näistä tulee paskaa niskaan. Itehän en ota tästä vastuuta muusta kuin sävellyksestä. Mä vaan lähden tällasiin hulluihin projekteihin mukaan ja sitten jostain syystä ihmiset vaan näkee mun nimen. 

Kolehmainen ei ole ylpeä kappaleesta, ja kertookin, että se olisi saanut jäädä tekemättä.

- Jos joku kysyisi multa, tekisinkö mä sen uudestaan. Niin en mä kyllä tekisi. Tietäen seuraukset jee!

Kuuntele kappale alta.

Lähde: NRGM.fi

Kilpailut

Uusimmat