Sanna-Mari Titov teki voimakappaleen perheväkivallan uhreille - kuuntele Hyvästit eiliselle

24.09.2014 15:25 - Mikko Räsänen

Perheväkivalta on tärkeä aihe iskelmälaulaja Sanna-Mari Titoville, sillä hän on nähnyt parisuhdeväkivaltaa omassa lapsuudenkodissaan. Nuo kokemukset inspiroivat häntä kirjoittamaan kappaleen aiheesta.  

Sanna-Mari Titovin uusi single Hyvästit eiliselle kuulostaa positiiviselta laululta, mutta sen takana on vakava aihe.

- Kappale on omistettu kaikille parisuhdeväkivaltaa kokeneille. Halusin tehdä voimaannuttamiskappaleen perheväkivallan uhreille, Sanna-Mari kertoo.

Aihe on ollut Sanna-Marille pitkään tärkeä. Hän on esimerkiksi esiintynyt yhtyeineen ilmaiseksi hyväntekeväisyystapahtumassa, jossa kerätään rahaa turvakodeille. Sanna-Mari paljastaa, että aihe on läheinen siksi, että hän on omassa perheessään joutunut todistamaan väkivaltaa.

- Isäni oli väkivaltainen äitiäni kohtaan. Väkivalta liittyi aina humalatilaan, ja kännissä nyrkki sitten alkoi heilua, Sanna-Mari kertoo.

- Suuri osa pahoinpitelyistä on tapahtunut ollessani niin pieni, ettei minulla ole muistikuvaa niistä. Mutta muistan erään kerran, kun yritin esittää nukkuvaa samalla, kun isäni hakkasi silloista naisystäväänsä.

Hyvästit eiliselle on kuitenkin positiivinen kappale, sillä Sanna-Mari haluaa välittää väkivaltaa kokeneille naisille viestin, että väkivaltaisesta suhteesta voi päästä pois ja elämä voi muuttua paremmaksi. Esimerkkinä tästä on Sanna-Marin oma äiti.

- Hän pystyi jatkamaan elämänsä, löysi uuden miehen ja kaiken kokemansa jälkeen uskalsi rakastua uudelleen, ja on nyt ollut tuon saman miehen kanssa 25-30 vuotta.

Vaikka perheväkivalta ei ole koskaan hyväksyttävää, on Sanna-Mari miettinyt väkivallan syitä. Vaikka oman jo edesmenneen isänsä väkivaltaisuutta hän ei hyväksy, ymmärtää hän sen syitä.

- Isä oli perinyt sen omasta lapsuudenkodistaan, sillä hänen isänsä oli pahoinpidellyt hänen äitiään. Ja hänen isänsä väkivaltaisuus taas on saattanut liittyä sotaan ja siellä koettuihin asioihin, Sanna-Mari miettii.

Kuuntele Hyvästit eiliselle alta.

Kilpailut

Uusimmat