Pepe Willbergin euroviisukritiikki jakoi yleisön

17.04.2015 16:50 - Senni Loikala

Pepe Willbergin mielipide Eurovision 2015 -laulukilpailuun lähtevästä Pertti Kurikan Nimipäivät -yhtyeestä synnytti vilkkaan keskustelun sosiaalisessa mediassa sekä puolesta että vastaan.

Laulaja Pepe Willberg, 68, kritisoi Iskelmän artikkelissa Pertti Kurikan Nimipäivät -yhtyeen edustusta Eurovision 2015 -laulukilpailussa. Willbergin mielestä Aina mun pitää -kappale on musiikillisesti riittämätön ja kehitysvammaisia voisi tukea fiksumminkin.

Willbergin mielipide sai aikaan myrskyisän keskustelun Iskelmän Facebook-ryhmässä. Kokosimme alle ihmisten näkemyksiä sekä puolesta että vastaan sille, että Pertti Kurikan Nimipäivät edustaa Suomea Wienissä järjestettävissä viisuissa.

Vastaan

Jenna: "Kappalehan on suomeksi sanottuna ihan p***a, esitti sen kuka hyvänsä."

Tuulia: "Jos tarkoituksena on nolata itsensä metelillä, niin sitten tämä oli oikea valinta. Tuolla melulla ei pärjää."

Noora: "Kappale on surkea ja liian lyhyt, sanoma huono. Sillä ei todellakaan ole mitään merkitystä, ovatko esittäjät kehitysvammaisia vai eivät. Miksi alkaa olemaan "suvaitsevaisia" Suomen viisumenestyksen kustannuksella?"

Katja: "Pepe on oikeassa... Biisi oli kisan kamalin. Noloa ja ala-arvoista lähettää semmoinen mölykuoro Euroviisuihin."

Sonja: "Väärät ihmiset menevät. Ei minulle ole mitään heitä vastaan, mutta heidän kappale vaan on perseestä."

Pia-Carita: "Täysin väärä edustaja Euroviisuihin. Yhtye esiintyköön kotimaassaan, mutta ei muualla."

Jyri: "Nelikko on oikea, mutta biisi huono. Suomen kansa äänesti säälistä bändiä, ei biisiä. Jos Haloo Helsinki! olisi vetänyt saman biisin karsinnoissa, niin eivät he olisi päässeet edes karsintaseulasta läpi!"

Marita: "Erikoisella kappaleella voi Euroviisuissa yrittää, mutta nyt meni pahasti metsään. Ei vammaisuudella saa ratsastaa!"

Jarmo: "Tuohan on jopa Suomen Euroviisuhistorian huonoin kappale."

Päivi: "Eivät viisut mikään suvaitsevaisuuskilpailu ole. Vammaiset ovat ok, mutta hei ihan oikeasti: kyllä jotain tasoa pitäisi löytyä. Tuollaista epäselvää mölyämistä ei voi parhaalla tahdollakaan sovittaa tuon tasoiseen laulukilpailuun. Suutari pysyköön lestissään -sanonta pitää täysin paikkansa. Sorry..."

Tarja: "Kaikki kunnia kyseiselle bändille, tosi rohekita ja upeita ihmisiä ovat. Väärä valinta kuitenkin. Kuinkahan moni heidän kannattajansa olisi valmis menemään kyseisen bändin keikalle ja tukemaan ja hehkuttamaan heitä sillä tavoin?"

Puolesta

Mari: "Onko Euroviisut jonkun mielestä edelleen laulukilpailu?! Mielestäni kyse on nykyisin Euroopan maiden yhteisestä hauskanpidosta, ja siinä tapauksessa meidän edustajat ovat pelkästään raikas tuulahdus siihen massaeuropopin keskelle!"

Sebastian: "Pepellä ei ole varaa sanoa! Ei sekään mikään Elvis ole. Ja Euroviisuthan nykyään järjestetään show:n takia, eikä niinkään musiikillisin perustein."

Sirkku: "Pepe on elähtänyt vanha rock-legenda, eläkeukko jo. Saahan se olla mitä mieltä vaan. Kansa valitsi voittajan, ja Pepe on ikuinen häviäjä."

Leena: "Oikea valinta ehdottomasti. Onpahan vähän erilaista Suomesta."

Satu: "Mielestäni valinta on siinä mielessä oikea, että erilaisuuden arvostaminen tulee tällä tapaa Suomesta selkeänä ja isona linjauksena. Siihen, onko bändillä mahdollisuutta pärjätä vai ei, en ota kantaa. Pojat ovat oikeutetusti viemässä tärkeää sanaa maailmalle Suomen kansan nimissä, koska meidän kansalaiset ovat heidät sinne valinneet."

Janne: "Suomi osoittaa hienoa rohkeutta tällä vedolla ja tämähän oli kansan valinta ja kertoo hyvää sanomaa suomalaisuudesta. Erilaisuus on rikkaus ja siinä ei pitäisi mittarina olla menestys."

Rauno: "Mitä Suomi häviää kisassa, vaikka Pertti Kurikan Nimipäivät ovat edustajana? Olemme nähneet monia muka hyviä edustajia aiemmin. Ja kuinka he ovat pärjänneet siellä? Aivan oikea valinta!"

Sami: "Pertti Kurikan Nimipäivät -yhtyeen valinta on ehdottomasti oikea valinta edustamaan Suomea. Uskon, että yhtye pärjää hyvin kisassa. Onnea yritykseen jätkät!"

Krista: "Nyt kertakaikkiaan hyi te kaikki suvaitsemattomat ihmiset! Viime vuonna voitti parrakas, naiseksi pukeutunut mies, jonka nimikin on pelkkää vihjailua. Häneen verrattuna meidän edustajat ovat melko normaaleja. Sitä paitsi, jollei yksi laulukisa kestä pientä ravistelua, niin... mitä se meistä ihmisistä oikein kertoo?"

Kepa: "Nyt ei ole kysymys pelkästään voitosta, vaan erilaisuuden hyväksymisestä! Katsotaan, miten maailma muuttuu!"

Petri: "Oikea valinta! Näillä jätkillä ääni tulee munaskuista, Pepe honottaa nenästä, mikä se on mitään sanomaan?"

Hanna: "Oikein siinä mielessä, että jo maailmalla on huomattu, että Suomessa hyväksytään kehitysvammaiset."

 

Lue keskustelun käynnistänyt artikkeli täältä.

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat