IL: Anssi Kela sai kannustusta musiikkiuraan edesmenneeltä muusikkoisältään

30.04.2015 08:34 - Anna Hopi

Laulaja Anssi Kelan nuoruus 1980-luvulla sisälsi isoja teemoja, joiden joukossa olivat isän menettäminen ja bändiin liittyminen.

Anssi Kela julkaisee uuden Nostalgiaa-levynsä 15. toukokuuta, ja albumin teemana on 80-luku. Samalle vuosikymmenelle ulottuvat tähden musiikilliset juuret. Duran Duran, Michael Jackson, Kate Bush kuuluivat laulajan suosikkeihin silloin - ja nyt.

Tähti muutti 12-vuotiaana poikana Kauniaisista maaseudulle Vihtiin, mikä oli nuorelle pojalle tukahduttavaa. Perhe ehti asua uudessa isän rakentamassa omakotitalossa vuoden, minkä jälkeen tuli suru-uutisia. Isä kuoli 34-vuotiaana auto-onnettomuudessa. Vuosi oli 1985.

- Vain joitain viikkoja ennen faijan kuolemaa kävimme ensimmäisen oikean keskustelumme. Sain sanottua, että vihaan sellon soittamista ja haluaisin vaihtaa bassoon, muisteli Kela Iltalehdelle.

Isä ehdotti, että Anssi tulisi soittamaan heidän treenikämpälleen ja harjoittelisi basson soittoa. Sinne ei koskaan ehditty. Kelan soittamat bassoraidat ovat suuressa osassa monill uuden levyn kappaleilla.

Laulajan mukaan isän poismeno oli tragedia, mutta hän pääsi asian yli nopeasti, koska oli surun aikaan niin nuori. Elämä ei ole mennyt vanhaa märehtiessä.

Lähde: Iltalehti.

 

 

Lue myös: Kela kertoi äskettäin tulevasta levystään paljastuksia, mitä on tulossa...

Kilpailut

Uusimmat