Mikä on Yölinnun todellinen tila? "Teemme kaikkemme faniemme eteen"

15.05.2015 13:55 - Anna Hopi

Lehtitietojen mukaan Yölintu Oy on talousvaikeuksissa. Miltä näyttää kokoonpanon tulevaisuus?

Hämeen Sanomien mukaan verottaja hakee Simo Silmun johtamaa Yölintu-yhtiötä konkurssiin. Yhtiö on jättänyt tilittämättä arvonlisäveroja ja ennakonpidätyksiä valtiolle.

Julkisuuteen päätyneet summat ovat vaihdelleet tuhannesta eurosta 30 000 euroon. Iskelmän saamien tietojen mukaan summat ovat kuitenkin arvioitua suuremmat. Yhtyeen kitaristi Matti Silmu katkaisee huhuilta siivet ja vakuuttaa, että Yölintu-yhtye jatkaa toimintaansa normaalisti.

Silmu myöntää, että päättynyt tilikausi oli yhtyeelle tappiollinen ja yhtiön velat valtiolle eivät ole tuulesta temmattuja.

- Velkaa on, ja käynnissä oleva prosessi selkeyttää varmasti tilanteen.

Yhtyeen operatiivinen toiminta on siirtymässä uudelle yhtiölle. Keikat jatkuvat normaalisti.

Bändin nokkamiehen Simo Silmun tiedetään kärsineen alkoholiongelmasta. Matti Silmu ei ota kantaa siihen, johtuvatko bändin talousongelmat veljensä heikentyneestä työkunnosta, mutta myöntää, että keikkoja on jouduttu perumaan. Iskelmän saamien tietojen mukaan Simo Silmu ei ole uuden yhtiön osakas.

- Tänään esiinnymme Tampereella normaalisti. Yölintu-fanit voivat nukkua yönsä rauhassa. Bändi ei ole lopettamassa. Teemme kaikkemme faniemme eteen, että työ jatkuisi.

Kilpailut

Uusimmat