Vaivaavatko kriitikkojen mielipiteet Juha Tapiota? Katso fanihaastattelun osa 2

14.08.2015 14:00 - Anna Hopi

Jokaisen uuden levyn julkaisu jännittää kokenuttakin tähteä.

Syksyllä tulee ulos Sinun vuorosi loistaa -albumi. Juha Tapio kertoi vuokraavansa työhuoneen aina tehdessään albumia. Miehellä ei ole omien sanojensa mukaan absoluuttista sävelkorvaa.

- Kyllä sen huomaan, että tämä kitara on juuri nyt epävireessä, mutta ei mulla ole absoluuttista sävelkorvaa. Ei tämä säveltäminen siihen liity. Se on tunnemuistia ja lihasmuistia. Siten biisit syntyvät, kertoi Juha Tapio.

Merkitsevätkö kriitikkojen mielipiteet tähdelle, kun hän julkaisee uuden levyn?

- Yleisö merkitsee eniten. Tottakai olen hyvilläni, jos tulee hyviä arvosteluja ja luen tarkasti, jos tulee huonoja. Otan niistä opikseni sen, minkä katson parhaaksi. Joskus on jopa hyvä, jos kriitikko ei tykkää.

Monesti biisintekovaiheessa Tapio fiilistelee bändinsä kanssa etukäteen tulevan festarikesän keikkoja, jossa kappaleet löytävät paikkansa keikkasetistä.

Sinun vuorosi loistaa -levyllä korostetaan yhteistä tekemistä ja yhdessä loistamista. Millaiset teemat koskettavat Juha Tapiota? Katso haastattelu ylhäältä.

Studiossa tehdyn fanihaastattelun ensimmäisen osan voit katsoa täältä.

Juha Tapion uusin Sinun vuorosi loistaa -kappale julkaistaan 14. elokuuta ja se kuullaan tämän viikon perjantaina Iskelmällä 00:00 alkaen tasatunnein, ja keskipäivästä lähtien kerran tunnissa.

Kilpailut

Uusimmat