Uuden levyn kanssa tuskaillut Irina: "Minulla ei ollut enää mitään annettavaa!"

13.04.2016 10:30 -

Elokuussa uuden albumin julkaiseva Irina kertoo tunteneensa taiteilijoille tyypillistä luomisen tuskaa uusia kappaleita sanoittaessaan.

Suomen suosituimpiin naisartisteihin lukeutuva Irina paljastaa, että heitti miltei hanskat tiskiin uutta levyä työstäessään.

– Vielä vuosi sitten olin todella pulassa tekstieni kanssa. Ajattelin jossain vaiheessa, että olen kirjoittanut kaikki tekstit, mitä olen ikinä halunnut kirjoittaa. Minulla ei ollut enää mitään annettavaa!

Laulaja kertoo jutelleensa epätoivostaan muun muassa Happoradion Aki Tykin kanssa ja pyysi tätä kirjoittamaan kanssaan. Se avasi solmut.
­

– Yhtäkkiä sainkin taas jutun juonesta kiinni ja tajusin, mistä haluan tällä levyllä kirjoittaa, Irina kertaa.

"Jokainen on välillä urpo ja mokaa"

Artistin mukaan elokuussa julkaistavan albumin kantavana ajatuksena on armollisuus itseä ja toisia kohtaan sekä asioiden katsominen vaaleanpunaisten lasien läpi. Kappaleista ei puutu myöskään tunteenpaloa.

– Niin kuin uusimmassa kappaleessanikin sanotaan "Ketähän vois syyttää, jos todisteet puuttuu ja itse on se sekopää." Ideana on, että odotuksia ei voi asettaa kenellekään muulle kuin itselleen, koska itsekin on välillä urpo ja mokaa, Irina lainaa uutuuskappaleensa En olekaan valmis sanoituksia ja kiteyttää albuminsa sanoman.

Tähti kertoo selailleensa vanhaa päiväkirjaansa, jota on kirjoittanut ala-asteelta näihin päiviin asti. Teini-ikäisen Irinan ajatusten kautta hän päätyi pohtimaan kysymystä, voiko ihminen olla koskaan valmis.

– Luin 15-vuotiaan ajatuksia, ja selasin tekstejä tähän päivään saakka. Tajusin, että herranjestas, olen jo siihen aikaan määritellyt monia sellaisia asioita, joista pidän edelleen tiukasti kiinni. Joissain asioissa sitä on selkeästi ollut valmis jo 15-vuotiaana, mutta todella monissa asioissa ei, Irina huomauttaa.Muutkin artistit kokevat epävarmuutta. Jannika B:n sisäisestä tunnemyrskystä pääset lukemaan tästä.

Kilpailut

Uusimmat