Kuva: AOP

Ilkka Vainio, 55, muistelee lapsuuttaan: Irwin Goodman pakotti juomaan vatsakipuun konjakkia

22.07.2016 10:00 - Anna Hopi

Viihteen monitoimimies Ilkka Vainio on ollut lapsuudestaan lähtien legendaaristen suomalaistähtien ympäröimä - ja ajautunut siksi erilaisiin tilanteisiin.

Ilkka Vainio on kasvanut koko lapsuutensa musiikkimaailman ammattilaisten lähettyvillä. Oma isä oli Juha "Watt" Vainio, jonka ystäväpiiriin kuului viihdealan kuuminta kermaa. Vainio onkin tämän vuoksi montaa kokemusta rikkaampi.

Ile kiersi isänsä mukana, kun vanhempi Vainio keikkaili Kansalle mitä kansa haluaa -kesäkiertueella Irwin Goodmanin ja Veksi Salmen kanssa vuonna 1966.

- Olin Ford Galaxyssa Amerikan raudassa, kuski ajoi ja Juha ja Irwin olivat takapenkillä kanssani. Minulle tuli viikon kiertueen jälkeen maha kipeäksi. Irwin tempaisi konjakkipullon auki ja survoi sitä kurkusta alas väkisin. Minulla oli rinnukset ihan tahmeana, mutta mahakipu lähti samantien, muistelee Vainio.

- Olenkin omissa konserteissani omistanut tälle tilanteelle puheen ja kiittänyt yleisön edessä Irwin Goodmania, että hän oli mun ensimmäinen lääkintävahtimestari. Sen jälkeen onkin mennyt Veteranoa vähän enemmän.

"Lavalla oli mukana sielua"

Vainio toimi jo 12-vuotiaana Finnlevyllä varastomiehenä, ja tutustui työssään kotimaisen viihteen kärkinimiin. Hänellä riittää haastattelussa ylistyssanoja isälleen ja Irwinille - molemmat olivat tulkitsijoina huippuluokkaa.

- Heillä oli käsittämätön tapa tulkita kappaleita. Lavalla oli mukana sielua, eivätkä he olleet mitää muoviukkoja. Mukana oli särmää ja rosoa. He olivat siinä läsnä kaikkine virheineen ja synteineen, sydämellä joka on elänyt, sanailee Vainio.

Lue myös: Ilkka Vainion levyllä on rakkauden viesti: "Isälle terveiset yläkertaan"

Kilpailut

Uusimmat