Kuva: Senja Rapila

Cheek avoimena HS:lle: Itsetuhoisuus ja masennus veivät terapiaan

01.10.2016 09:06 - Iiro Myllymäki

Suomen suosituin räppäri avautuu Helsingin Sanomien Kuukausiliitteessä kamppailustaan mielenterveysongelmien kanssa.

Jo monta vuotta Suomen suurimpien artistien joukkoon kuulunut Cheek, eli Jare Tiihonen, 34, on antanut poikkeuksellisen avoimen haastattelun Helsingin Sanomien tänään ilmestyneelle Kuukausiliitteelle. Haastattelua rummutettiin jo aiemmin kertomalla, että Tiihonen tulee paljastamaan haastattelussa jotain, josta hän ei ole ennen puhunut.

Paljastus liittyy mielenterveysongelmiin, joiden kanssa Tiihonen on painiskellut jo vuosikausia. Haastattelussa Tiihonen kertoo, että vuonna 2009 hänellä diagnosoitiin kaksisuuntainen mielialahäiriö. Jo ennen vuotta 2009 Tiihonen oli kärsinyt masennuksesta ja paniikkikohtauksista ja käynyt terapiassakin. Syksyllä 2009 psykologi suositteli miehelle, että itsetuhoisuus ja masennus vaativat lääkityksen lisäksi uutta terapiaa.

Sikiöasennossa studion lattialla

Vuonna 2014 Cheek oli uransa huipulla. Hän veti kaksi näyttävää stadionkeikkaa ja lähti tämän rutistuksen jälkeen kiertelemään maailmaa. Lopulta hän päätyi Los Angelesiin, jossa oli tarkoituksena äänittää kappaleita tulevalle albumille. Los Angelesissa tapahtui romahdus. Tiihonen alkoi syvästi epäillä omaa lahjakkuuttaan ja sitä, ansaitseeko hän menestystään lainkaan. Mies kertoo, miten hän makasi sikiöasennossa studion lattialla tuon romahduksen aikana.

- Jo pitkään olen voinut oikein hyvin. Ainoa huono puoli on se, että lääkkeiden takia en koskaan enää herää virkeänä. Käyntiin pääsemisessä menee aina vähintään tunti, Tiihonen kertoo.

Los Angelesin -matkan jälkeen Tiihonen marssi psykiatrin luokse. Mies oli viisi vuotta aikaisemmin ryhtynyt omin päin pienentämään lääkkeensä annostusta, ja nyt psykiatri suurensi annosta huomattavasti.

"Koko maailman paineet oli mun niskassa"

Hankalat ajat johtivat synkkämielisen Alpha Omega -albumin syntyyn.

- Siitä mä oon itselleni kiitollinen, että tilanteessa, jossa koko maailman paineet oli mun niskassa, tein urani taiteellisimman levyn. Vaikka tiedän, miten hittejä tehdään, en tehnyt hittihakuista levyä, vaan teemalevyn, joka tulee myöhemmin yhdistymään kirjaan, Tiihonen sanoo.

Kirja, johon mies viittaa, on 6.10. julkaistava elämäkerta JHT – Musta lammas. Tiihonen on kertonut, että kirjassa hän kertoo hyvin henkilökohtaisista asioista.

- Tässä kirjassa tapetaan Cheek. Tämän jälkeen Cheekiä ei enää ole sellaisena kuin se on ollut kaikki nämä vuodet, Tiihonen sanoo.

Lue myös: Cheekiltä elämänkerta: "Vain harva tietää asioita, joita kirjassa tullaan kertomaan"

Lähde: Helsingin Sanomat

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat