Kuva: YouTube

Suomalaisten rakastama Lumiukko-laulu versioitiin uudestaan - kuuntele Aino Vennan tulkinta

18.11.2016 14:57 - Anna Hopi

Televisiosta tuttu kappale on saanut uuden tulkinnan suomenkielisenä versiona.

Iki-ihanassa Lumiukko-piirretyssä nähty Walking In The Air -kappale on rakentanut monen suomalaisen joulutunnelmaa jo lapsuudesta asti. Kappaleen on levyttänyt suomenkielellä aikaisemmin Avaruus-nimellä esimerkiksi Samuli Edelmann ja Johanna Kurkela. Nyt uusimman kotimaisen version on taiteillut laulaja Aino Venna.

Avaruus-kappale löytyy artistin Aino Vennan joulu -nimiseltä albumilta, jonka musiikkivideon on ohjannut Reetta Aalto. Videolla nähdään laulajattaren lisäksi sirkustaiteilija Ilona Jäntti.

- Mietin pitkään Lumiukko-kappaleen mukaan ottamista levylle. Oli kuitenkin (ja tietysti) pakko, sillä Lumiukko-elokuva on osa itselle tärkeää jouluperinnettä. Muistan lapsuudesta, että imurin ääni vaimeni, kun David Bowie esitteli lumiukolta saamaansa kaulaliinaa ja kuinka pianomelodia alkaa soida hiljaa voimistuen. Kuva vaihtuu lumiseen maisemaan, jossa kameraa alkaa leijailla, selittää laulaja.

- Teksti on mielestäni huikaisevan kaunis ja toiveikas. Onneni oli täydellinen, kun ihailemani elokuvaohjaaja Reetta Aalto lupautui tekemään tänään ensi-iltansa saavan musiikkivideon kappaleeseen. Painovoimaton sirkustaitelija Ilona Jäntti ja muutenkin todellinen dream team- työryhmä loivat jotain sellaista, minkä toivon näyttäytyvän katsojille valoisana, mutta kuitenkin hieman salaperäisenä.

Aino Vennan joulu -levylle on niputettu tuttuja joululauluja Varpunen jouluaamuna-kappaleesta ikisuosikkibiisin Joulupuu on rakennettu.

Venna kiertää ympäri Suomea laulamassa joululauluja. Katso alta hänen joulukonserttiensa paikat.
 
25.11. Helsinki, Kulttuuritalo
28.11. Jyväskylä, Taulumäen kirkko
30.11. Helsinki, Stoa
7.12.   Kokemäki, Kokemäen kirkko
13.12  Seinäjoki, Lakeuden risti
17.12. Espoo, Sellosali

(kuva: Ulla Kokki)

Lue myös: Suomalaislaulaja tunnelmoi jo joulua: "Luntakaan ei tarvitse, jos lähellä on ihmisiä"

Kilpailut

Uusimmat