Ilpo Kaikkonen kirjoitti koskettavan hääkappaleen F1-kuski Valtteri Bottakselle ja Emilia-vaimolle - kuuntele

24.11.2016 14:00 - Anna Hopi

Laulaja Ilpo Kaikkonen laittoi taitonsa peliin ystävänsä hääkappaletta luodessaan.

Valtteri Bottas ja Ilpo Kaikkonen ovat olleet ystäviä jo lapsuudestaan saakka. Kun Williams-tallin F1-kuljettaja Bottas oli menossa Emilia-rakkaansa kanssa naimisiin, hän otti yhteyttä Kaikkoseen ideoidakseen tämän kanssa kappaleen morsiamelle. Kappale sai nimekseen Taikaa, ja se esitettiin pariskunnan häissä Kulosaaren Kasinolla 10. syyskuuta 2016.

Jotta Kaikkonen pääsisi sukeltamaan sanoituksissa Valtterin ja Emilian rakkaustarinaan, pyysi hän Bottasta avaamaan sydäntänsä paperille.

- Parin viikon päästä mun sähköpostiin tipahti teksti, joka oli noin kolmen A4-arkin verran pelkkää timanttia. En olis uskonu, että noin viilee jätkä osaa kirjottaa noin romanttisesti ja hienosti. Rakkaus tekee ihmeitä meissä kaikissa, Ilpo sanoo.

Bottas kirjoitti puolisostaan kauniisti ja halusi muistaa suhteen alun romanttiset hetket, jotka kuuluvat nyt myös valmiissa kappaleessa.

"Muutin keväällä Englantiin, ja muistan hyvin kun näimme Helsingissä juuri ennen kun lähdin lentokentälle. Käytiin syömässä ja pussailtiin salaa rautatieaseman kulmilla."

Hyvää palautetta häissä

Koskettava kappale sai häävieraat ja tuoreen avioparin tunteiden valtaan – suuri suosio vakuutti kaverukset onnistuneesta kappaleesta. Häiden jälkeen Bottas ja Kaikkonen päättivät, että kappale täytyisi äänittää ja julkaista.

- Biisi sai niin paljon hyvää palautetta vielä häiden jälkeenkin, että oli pakko soittaa Ilpolle ja ehdottaa, että julkaistaisiin kappale. Ilpo oli samaa mieltä ja kansainvälisiä faneja varten päätettiin kappaleesta tehdä myös englanninkielinen versio, Bottas kertaa.

Taikaa-kappaleen tuottajaksi saatiin Henri "MGI" Lanz.´Kappaleen englanninkielinen versio Magic julkaistaan samaan aikaan.

Lue myös: IS: Ilpo Kaikkonen teki kovan ratkaisun sairautensa suhteen

Kilpailut

Uusimmat