Kuva: Vilma Kaura

Erolevy paransi Jesse Kaikurannan haavat: "En ole maailman helpoin kumppani"

14.12.2016 10:00 - Vilma Kaura

Laulaja pitää merkityksellisenä kaikkia ihmissuhteita, vaikka ne eivät olisikaan onnistuneet.

Marraskuun alussa uuden levyn julkaissut Jesse Kaikuranta kertoo purkaneensa albumille muutaman vuoden takaiset erokivut, jotka saivat hänet vellomaan syvissäkin vesissä levyn teon aikana. Laulaja sanoo Jesse Kaikuranta -albumin olevan puhtaasti erolevy, joka käsittelee ero-teemaa miehen omien kokemusten ja havaintojen kautta.

- Levyllä on oikeastaan vain muutama biisi, jotka käsittelevät tuota muutama vuosi sitten tapahtunutta eroa. En usko, että tämä kyseinen ihminen oli mikään elämäni rakkaus, eikä se siltä koskaan tuntunutkaan. Se ei silti vähennä suhteen arvoa, sillä se oli erittäin merkityksellinen itselleni, laulaja avautuu.

Kaikuranta korostaa, että hänelle kaikki suhteet ovat olleet tärkeitä ja opettavaisia kukin omalla tavallaan.

- Vaikka ihmissuhde olisi paska, se opettaa sinulle aina jotakin ja auttaa välttämään samat virheet tulevaisuudessa, laulaja miettii.

(kuva: Vilma Kaura)

Avoin ja tunteistaan puhuva

Kaikurannan mukaan musiikki on osaltaan auttanut häntä eron aiheuttamien haavojen parantamisessa. Hän pitää tärkeänä sitä, ettei tunteitaan päästä patoutumaan.

- Oman kokemukseni mukaan puhuminen auttaa. Minusta erotilanteissa pitää pystyä menemään vereslihalle myös muiden ihmisten edessä, eikä esittää pärjäävänsä, laulaja rohkaisee.

Tunteistaan avoimesti puhuva Kaikuranta kertoo olevansa suorasukainen myös parisuhteessa.

- Olen se, joka nostaa kissan pöydälle. En ole ikinä pelännyt puhua asioista tai omista peloistani. Saatan myös jäädä jauhamaan jotakin asiaa, jos en ole saanut siihen hyvää vastausta. En ole ehkä mikään maailman helpoin seurustelukumppani, sillä haastan parisuhteen toisen osapuolen puhumaan asioista, mistä hän ei mielellään puhuisi.

(kuva: Vilma Kaura)

"Tämän helvetin on loputtava"

Kaikuranta listaa Harha-kappaleen erolevynsä merkitysellisimpien kappaleiden joukkoon. Kappaleen teksti liittyy suhteeseen, jota Kaikuranta kertoo vatvoneensa vielä pitkään eron jälkeen.

- Tuo biisi kertoo kaikkein helvetillisimmästä tilanteesta, joka eksän kanssa voi olla. Eli siitä, kun näet entisen kumppanisi uuden ihmisen kanssa ja tämä toinen ihminen pääseekin tapaamaan kumppanin vanhempia. Heillä on nyt kaikki se, mitä teillä joskus oli. Silloin menettämäsi asiat iskevät kuin märkä rätti vasten kasvoja, artisti kertaa.

Kaikuranta sanoo päässeensä lopulta yli tilanteesta ja tajunneensa, ettei vanhoja muistoja voi puida loputtomiin.

- Tällaisia konkreettisia tilanteita oli paljon ja niissä näki, miten entinen kumppani on päässyt eteenpäin, kun itse vain pyörii edelleen siellä mutakuopassa. Silloin tajusin, että tämän helvetin on pakko loppua, Kaikuranta tunnustaa.

(kuva: Vilma Kaura)

Kuuntele alta Jesse Kaikurannan uusi levy.

Lue myös: Unenlahjoistaan ihmetelty Jesse Kaikuranta: "Voin nukkua sikeästi missä tahansa"

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat