Kuva: Senja Rapila

Olli Lindholm ei odota ymmärrystä Yön potkuihin: "Vastuun kantaminen ei ole helppoa"

13.04.2017 10:00 - Anna Hopi

Laulaja Olli Lindholm suuntaa katseen nyt bändin tulevaisuuteen.

Vain elämää -ohjelman tulevalla kaudella Olli Lindholm avautuu artistikatraalle Yön potkuista. Hän koki paikan päällä, että tästäkin vaikeasta asiasta tuli puhua ääneen.

- Puhuimme ohjelmassa Samun kanssa johtamisesta ja vastuun kantamisesta. Potkuista puhuminen liittyi siihen teemaan. Yön nimi ei ole "Olli", enkä ole yksin kaiken napa, mutta jonkun sitä hommaa täytyy johtaa. Vastuun kantaminen ei ole mitään helppoa hommaa, hän sanoo.

- Sen takia esimerkiksi ihmiset ottivat niin paljon kantaa Yön potkuihin, koska he eivät ymmärrä syitä, miksi toimin. Tällä hetkellä kaikki on kuitenkin hyvin, ja ihmisten ei kannata huolehtia Yön kohtalosta. Tämän oli tarkoitus mennä näin.

Lindholm mietti päätöksensä kohdalla eniten Yön tulevaisuutta.

- Mitä muutakaan voisi miettiä? Eteenpäin on mentävä ja oltava kunnianhimoinen ja haluttava asioita tapahtuvaksi. Koin, että tie on kuljettu loppuun.

"Kaikilla artisteilla samat pelot ja murheet"

Vain elämää -sarjassa käsiteltiin myös Lindholmin uran vaikeita paikkoja menneiltä vuosikymmeniltä.

- Päätin silloin ohjelmaan lähdettäessä, että puhun kaikista asioista, mistä kysytään. Ja jos mieleeni tulee jotain, niin sanon sen asian ääneen. Sen huomasi siellä, että kaikki olimme tietyllä tavalla samanlaisia. Samat murheet, pelot, riittämättömyyden tunteet. Niiden asioiden kanssa eletään tällä alalla, Olli puhuu vakavaan sävyyn.

Lindholm sanoo, että yksi vaikeimmista puheenaiheista oli hänen 90-luvun kokemuksensa.

- Siinä oli niin paljon, monta monessa. Verovelkaa, lasten syntymää, siivousliikkeen esimiehenä olemista, alkoholiongelmaa, olisi pitänyt olla vielä aviomies ja rocktähti, hän luettelee.

- Sitten tietenkin 2000-luvun isot konserttikiertueet olivat niin järjettömiä taakkoja, kun visioit kiertueen vaikka vuodelle 2005, jossa on 35 keikkaa ja sinne pitäisi saada 40 000 ihmistä. Kannat kaikesta vastuun, ja syyttävä sormi osoittaa aina Olli Lindholmia, jos homma menee perseelleen. Ja kun menee hyvin, niin silloin tietenkin koko porukalla menee hyvin. Se on iso vastuu, hän päättää.

(kuva: Senja Rapila)

Lue myös: Olli Lindholm paljastaa inspiroivimman Vain elämää -kollegan: "Hänen seurassaan nuorrun 30 vuotta"

Kilpailut

Uusimmat