Kuva: Senja Rapila

Ohhoh! Cheekin isoisä oli olympiaurheilija

14.12.2017 17:45 - Anna Hopi

Räppäri Cheek järjestää jäähyväiskeikkansa Lahden mäkimontussa ensi vuonna.

Suomen suosituin räppäri Cheek kertoi marraskuun puolivälissä lopettavansa uransa ensi vuoden elokuussa Lahden kisamontussa järjestettäviin jättikeikkoihin. Rap-artistilla on mäkimonttuun erityinen yhteys. Hänen edesmennyt isoisänsä on mäkihyppääjä Väinö Tiihonen, joka oli olympiatason urheilija. Tiihonen edusti Suomea Garmisch-Partenkirchenin olympialaisissa 1936 ja Lahden MM-kilpailuissa 1938.

- Hypättiinhän mekin broidin kanssa joka talvi. Teimme hyppyreitä ja hyppäsimme joko minisuksilla tai normisuksilla. En ikinä lähtenyt harrastamaan oikeasti. Isänikin harrasti mäkihyppyä, mutta ei kilpaillut tuollaisella tasolla kuin vaari, Cheek muistelee Sadun Sunnuntaivieras -ohjelmassa juontaja Satu Kotoselle.

Räppäri kertoo seuranneena paljon mäkihyppyä ja muutakin urheilua nuorena. Kun kiinnostus siirtyi musiikkiin, penkkiurheilu jäi vähemmälle.

- Kävimme Salpausselän kisoissakin monta kertaa tsiigaamassa, siksi sinne mäkimonttuun on kiva lopettaa elokuussa, hän sanoo.

Jännittikö uran lopettamisesta kertominen?

- Oli niitä mietitty, mutta viimeiset pari viikkoa ennen lopettamispäätöksen kertomista tuli pyörittyä sängyssä. Ei tullut uni helposti. Edellisenä iltana oli hyvä fiilis, ja aamulla oli tosi hyvä fiilis. Pari minuuttia ennen kun piti mennä median eteen alkoi jännittää, hän kuvailee tunnelmiaan.

- Kun kerroin uutiset, tuli sitten hyvä fiilis. Tuli hyvä tunne siitä, miten uutinen otettiin vastaan. Minulla on ollut aina ristiriitainen suhde mediaan, kun en ole koskaan oikein tiennyt, mitä ne yrittävät. Oli kiva huomata, ettei sitä tunnetta nyt ollut.

Räppäri sanoo, ettei ole keksinyt elämäänsä uutta inspiraatiota.

- Olen tehnyt ne asiat, jotka haluan tehdä. Jos tekisin asioita vielä vuosikausia tämän jälkeen, tekisin vain samoja asioita kuin ennenkin. Se itsensä toistaminen ei ole mun juttu, hän sanoo.

(kuva: Mikko Räsänen)

Sadun Sunnuntaivieraana Cheek -jakso tulee tänään uusintana klo 21-22.

Lue myös: Satu, 36: "Parisuhteessa on hyvä muistaa, että kaikki perustuu vapaaehtoisuuteen"

Kilpailut

Uusimmat