Kuva: Eurovision.tv

Miten One Direction, Kylie Minogue ja Halsey liittyvät Euroviisuihin? Azerbaidžanin biisissä vastaus

13.04.2018 23:15 - Iiro Myllymäki - Luettu 173 kertaa

Voice.fi:n euroviisutoimittaja Iiro Myllymäki esittelee ja arvioi kaikki vuoden 2018 euroviisukappaleet.

Perinteisesti hyvin Euroviisuissa pärjännyt Azerbaidžan panostaa kilpailuun tosissaan tänäkin vuonna. Aisel Mammadovan, 28, esittämän X My Heart -kappaleen taustalla on kansainvälinen huipputiimi, johon kuuluu sekä Euroviisuissa että muuallakin pop-markkinoilla menestyneitä tekijöitä.

Kappaleen ovat kirjoittaneet kreikkalainen Dimitris Kontopoulos ja ruotsalainen Sandra Bjurman. Kontopoulos on aiemmin ollut kirjoittamassa Venäjän vuoden 2016 edustuskappaletta, Sergey Lazarevin You Are The Only One:a, joka sijoittui kolmanneksi. Sandra Bjurman puolestaan on ollut kirjoittamassa vuonna 2011 viisut voittanutta kappaletta Running Scared, jonka esittäjinä toimivat Ell & Nikki.

X My Heart -kappaleen sovituksesta vastaa Tim Bran, joka tuotti Belgian viimevuotisen edustuskappaleen, Blanchen City Lightsin. Tämä esitys sijoittui neljänneksi. Tim Bran on tämän lisäksi työskennellyt muun muassa sellaisten kansainvälisesti tunnettujen artistien kanssa kuin Halsey, Bloc Party, Birdie ja The Verve. Myös kappaleen miksaaja Ash Howes on kova nimi musiikkimaailmassa. Hän on kirjoittanut kappaleita muun muassa Kylie Minoguelle, Ellie Gouldingille ja One Directionille.

Laulaja Aisel kertoo, että kappaleessa hän ihastui heti sen antamaan positiiviseen fiilikseen.

- Koen vahvaa yhteyttä kappaleen sanoihin, sillä itseeni uskominen on saanut minut voittamaan monia hankaluuksia elämässäni, Aisel on sanonut.

Arvio:

Kun kaikki on täydellistä, onko se todella täydellistä? Tällaisen perimmäisen kysymyksen äärelle Azerbaidžanin viisukappale johdattelee. Ja vastaus on, että eihän se ole. X My Heart on niin putipuhtaaksi kiillotettua poppia, että kaikki tarttumapinta on siitä hiottu pois.

Kaikesta kuulee, että kokeneet ammattilaiset ovat olleet kappaletta rakentamassa. Lopulta biisi on kuitenkin vähemmän kuin osiensa summa. Etenkin biisinkirjoituspuolella välittyy väljähtyneisyys. Ikään kuin kirjoittajat olisivat seitsemän ja puoli tuntia studiolla väkerrettyään päättäneet kirjoittaa vielä yhden biisin työpäivänsä aikana muistettuaan, että Azerbaidžan ostaa aina viisukappaleensa eurooppalaisilta tekijöiltä. Lopputuloksena on saatu pikkusievää voimaantumispoppia, jota maailmassa on jo niin paljon, että voisi kuvitella kaikkien jo voimaantuneen niin maan perusteellisesti.

Eipä biisin tuotanto- ja sovituspuolellakaan yllätyksiä kuulla. Kappale on kaikin puolin mukavaa kuunneltavaa, mutta vähemmän mukavuudenhaluisille kuuntelijoille tällä ei ole mitään tarjottavaa. Maailma olisi erittäin hyvin pärjännyt ilman tätä kappaletta.

Ai niin, eihän kaikki tässä ollutkaan täydellistä. Musiikkivideon viimeisessä kuvassa videon esiintyjät ilmeisesti yrittävät muodostaa kädet levitettyinä jonkinlaisen ristikuvion ylhäältä päin katsottuna. Muodostelma on epäsymmetrinen.

Lue kaikki aiemmin julkaistut euroviisuesittelyt tästä linkistä.

Lue myös: Nyt on vaikuttavaa! Saara Aalto laulaa Monsters-viisunsa 34 kielellä uutuusvideolla, katso

Lähde: Eurovision.tv

Kilpailut

Uusimmat