Kuva: AOP

Euroviisut teki kekseliään aprillipilan - fanit ehtivät jo innostua

01.04.2021 10:45 - Iiro Myllymäki

Euroviisuja järjestävä EBU tiedotti alkavansa järjestää talviajan Wintervision-kilpailua.

Eurovision laulukilpailu on huijannut seuraajiaan sosiaalisessa mediassa. Kilpailua järjestävä Euroopan yleisradioliitto EBU tiedottaa Euroviisujen virallisilla nettisivuilla ja somekanavissa, että EBU alkaa järjestää myös Wintervision-nimistä kilpailua talviaikaan. Uutisen mukaan ensimmäiset ”talviviisut” järjestetään joulukuussa 2022 Ruotsissa Jukkasjärven taajamassa. Tapahtuman kerrotaan olevan osittain inspiroitunut talviolympialaisista.

Uutisen mukaan 15 maata on jo ilmoittautunut mukaan kilpailuun, mukaan lukien Suomi. Uutisen mukaan Suomi lukeutuu yhdessä Islannin, Norjan, Venäjän ja Sveitsin kanssa ”Frosty 5” -nimellä kulkevaan maajoukkoon, jolla on automaattinen paikka Wintervisionin finaalissa.

Kilpailun säännöissä todetaan muun muassa, että eläinten käyttö esityksissä on kielletty, mutta jos esimerkiksi porot tai sudet saapuvat ulkoilmalavalle kilpailuesityksen aikana, tätä ei kielletä.

Jotta kukaan ei varmasti ottaisi uutista todesta, uutisen lopussa on vielä korostettu tämän päivän päivämäärää. Twitterissä monet ovat kommentoineet ehtineensä jo innostua ajatuksesta.

”Rakastan Euroviisuja, mutta vihaan teitä tänään. Tämä olisi ollut upea konsepti, ja tämä voisi oikeasti toimia”, kirjoittaa eräs.

”Ehdin jo innostua, mutta sitten tajusin, mikä päivä tänään on”, toteaa toinen.

”Hitto, tämä on itse asiassa hieno idea. Miksi teidän pitää satuttaa meitä näin?” on myös kommentoitu.

Oikea Eurovision laulukilpailu käydään Alankomaissa Rotterdamissa toukokuussa. Suomea kilpailussa edustaa Blind Channel kappaleella Dark Side.

Lue myös: Suomi on varmuudella edustettuna euroviisufinaalissa - Lordi mukana yllättävässä väliaikanumerossa

Lue myös: YleX: Blind Channelin viisubiisillä oli alun perin raflaavampi nimi - olisiko ollut jo liikaa?

Lähde: Eurovision.tv

Kilpailut

Uusimmat