Kuva: Yle / Miikka Varila

Mitkä ovat The Rasmuksen voittomahdollisuudet Euroviisuissa? Vedonlyönneissä on selkeä ennakkosuosikki

22.03.2022 12:15 - Iiro Myllymäki

The Rasmus ei ole kärkikahinoissa voittajaveikkauksissa.

Kaikki tämän vuoden 40 euroviisubiisiä on nyt julkaistu. Viimeisenä kappaleensa julkisti Azerbaidžan eilen maanantaina. Spekulointi käy nyt kuumana siitä, mikä maa voittaa Euroviisut toukokuun 14. päivä Italian Torinossa.

Suomea Eurovision laulukilpailussa edustaa The Rasmus kappaleella Jezebel. Bändi valittiin Suomen edustajaksi Uuden musiikin kilpailussa 26. helmikuuta. Kansainväliset viisufanit ovat olleet iloisia, että Suomi lähettää jo ennalta tunnetun bändin kilpailuun. Esimerkiksi Euroviisujen virallisella YouTube-kanavalla julkaistun Jezebel-livevideon kommenttikentässä monet muistelevat nostalgisesti yhtyeen In the Shadows -hittiä vuodelta 2003. Monet myös iloitsevat, että Suomi lähettää jälleen rockmusiikkia Euroviisuihin. Viime vuonna Blind Channel sijoittui viisuissa kuudenneksi.

The Rasmukselle ei tällä hetkellä povata samanlaista menestystä kuin Blind Channel toi Suomelle viime vuonna. Voittajavedonlyönneissä Suomi ei ole kärkikahinoissa. Vedonlyöntisivustojen kertoimia yhteen kokoavalla Eurovision Worldin sivulla Suomi on tällä hetkellä sijalla 17, ja Oddscheckerillä puolestaan sijalla 19.

Suomi kilpailee Euroviisujen toisessa semifinaalissa 12. toukokuuta. Suomi sai arvonnassa esiintymislohkokseen show'n ensimmäisen puoliskon.

Ukraina suurin ennakkosuosikki

Vedonlyöntitilastojen selkeänä ykkösenä on tällä hetkellä Ukraina. Ukrainaa edustaa kilpailussa Kalush Orchestra -yhtye kappaleella Stefania. Ukrainan ennakkosuosikkiaseman kohdalla on pohdittu paljon sitä, miten paljon Venäjän Ukrainassa aloittama sota vaikuttaa maan menestymiseen tämän vuoden Euroviisuissa. Ukrainan yleisradioyhtiö Suspilne on ilmoittanut, että Ukraina valmistautuu osallistumaan Euroviisuihin sotatilasta huolimatta. Kalush Orchestran nokkamies Oleh Psiuk puolestaan kertoo Suspilnen päivityksessä, että yhtyeen jäsenet ovat tällä hetkellä keskittyneet auttamistoimiin Ukrainassa.

Jos upotus ei näy, näet päivityksen täältä.

- Euroviisut on meille tärkeä asia, mutta perheemme ja ystäviemme elämä on meille vielä tärkeämpi asia. Teemme nyt kaikkemme auttaaksemme maatamme. Yksi bändimme tiimin jäsen taistelee aluepuolustuksessa Kiovassa. Minä olen perustanut vapaaehtoisorganisaation. Autamme ihmisiä löytämään majoitusta, muuttamaan ja saamaan lääkkeitä, Psiuk kertoo.

Ukrainan yleisradioyhtiö on kertonut, että yhtye voisi osallistua Euroviisuihin ennalta kuvatulla videotallenteella, jos yhtye ei pysty matkustamaan Torinoon esiintymään. Yhtye on kertonut, että se nauhoittaa live-esityksen turvallisessa paikassa. Venäjä ei osallistu Euroviisuihin, sillä kilpailun järjestävä EBU kielsi maan osallistumisen pian sen jälkeen, kun Venäjä oli aloittanut hyökkäyssodan.

Euroviisujen vedonlyöntilistoilla toisella sijalla on tällä hetkellä isäntämaa Italia. Italiaa edustavat Mahmood ja Blanco herkällä duettokappaleella Brividi. Kolmannella sijalla vedonlyönneissä on Ruotsi. Menestynyttä viisumaata edustaa tänä vuonna Cornelia Jakobs tunteikkaalla Hold Me Closer -kappaleella. Vedonlyöntilistoja tulkitessa on hyvä huomioida, että asetelmat voivat muuttua hyvinkin paljon sen jälkeen, kun Euroviisut toden teolla käynnistyvät ja maiden esitykset päästään näkemään.

Lue myös: TikTok-tähti edustaa Isoa-Britanniaa Euroviisuissa - "Lordin voitto oli valtava hetki elämässäni"

Lue myös: The Rasmukselle UMK-voitto ei ollut itsestäänselvyys: 'Ei tuudittauduttu ennakkosuosikin titteliin'

Lähteet: Eurovision World, Oddschecker, Dagens Nyheter, Standard

Kilpailut

Uusimmat