Kuva: Yle / Miikka Varila

Euroviisujen semifinaalien esiintymisjärjestys julki - The Rasmus avaa show'n!

29.03.2022 15:22 - Iiro Myllymäki

Suomi pääsee esiintymään heti ensimmäisenä toisessa semifinaalissa.

Eurovision laulukilpailun semifinaalien esiintymisjärjestys on julkistettu. Jo aiemmin oli tiedossa, että Suomi esiintyy toisessa semifinaalissa ensimmäisellä puoliskolla. Nyt on paljastettu, että The Rasmus esiintyy heti oman semifinaalinsa ensimmäisenä. Toinen semifinaali kilpaillaan torstaina 12. toukokuuta. Euroviisut järjestetään tänä vuonna Italiassa Torinossa.

The Rasmus pääsee avaamaan show’n Jezebel-kappaleellaan, joka otti selkeän voiton Uuden musiikin kilpailussa. Euroviisuselostaja Mikko Silvennoinen on analysoinut esiintymispaikkaa Ylen tiedotteessa.

- Uskon, että säkenöivä The Rasmus todella räjäyttää potin, kun he pääsevät avaamaan koko illan! Tilastollisesti toki illan ensimmäisten esiintyjien asema on aina haastavampi kuin viimeisten. Esiintymisjärjestyksessä ensimmäinen paikka on silti selvästi parempi kuin toinen tai kolmas, jotka ovat aina kaikista haastavimpia. Tilastollisesti Ruotsi sai parhaan mahdollisen paikan toiseksi viimeisenä. Loppupään esitykset jäävät usein äänestäjien mieleen parhaiten, Silvennoinen sanoo.

Tammikuussa osallistujamaat arvottiin omassa semifinaalissaan joko ensimmäiselle tai toiselle puoliskolle. Italian yleisradioyhtiö RAI on määrittänyt tämän perusteella lopullisen esiintymisjärjestyksen, jolla pyritään luomaan mahdollisimman innostava ja hyvin kulkeva lähetys. Koko esiintymisjärjestyksen pääset katsomaan tästä linkistä tai alla näkyvästä Instagram-päivityksestä. Kustakin semifinaalista pääsee kymmenen maata jatkoon finaaliin.

Jos upotus ei näy, klikkaa tästä.

Suomen The Rasmus ei ole kilpailun ennakkosuosikkien joukossa. Ylivoimainen ennakkosuosikki on tällä hetkellä Ukraina. Pääset lukemaan aiheesta lisää tästä artikkelista.

Lue myös: Mitkä ovat The Rasmuksen voittomahdollisuudet Euroviisuissa? Vedonlyönneissä on selkeä ennakkosuosikki

Lue myös: The Rasmukselle UMK-voitto ei ollut itsestäänselvyys: 'Ei tuudittauduttu ennakkosuosikin titteliin'

Lähde: Eurovision.tv

Kilpailut

Uusimmat