Kuva: Lucas Sene

Sexmane teki järkälemäisen hitin yhteistyössä Cheekin kanssa - "Soitin Jarelle ja hän fiilasi sitä ideaa"

21.01.2023 17:15 - Sanni Seppä

Kappaleessa on käytetty Cheekin eli Jare Tiihosen Äärirajoille-hitin samplea.

Rap-artisti Sexmane, eli Max Sene, 22, on yksi tämän hetken suosituimmista artisteista Suomessa. Artisti julkaisi 6. tammikuuta odotetun uutuuslevynsä Sextape II, joka onkin saanut räjähdysmäisen suosion ja Sene on myös ehdolla neljässä eri kategoriassa tulevassa Emma-gaalassa.

Erityisen suurta huomiota uudelta levyltä on herättänyt kappale Äärirajoille II, joka kipusi Spotify-listojen kärkeen heti julkaisunsa jälkeen ja dominoi edelleen Suomen Top 50 –listan kärkisijoilla. Erikoisen kappaleesta tekee se, että biisillä vierailee jo musiikkiuransa päättänyt suomirapin legenda Cheek eli Jare Tiihonen, sillä kappaleessa on hyödynnetty artistin Äärirajoille hitin kertosäesamplea. Kappale sytytti myös mahdolliset Cheekin comeback-kyselyt liekkeihin, mutta artisti itse on monesti torpannut väitteet mahdollisesta paluusta. Sene vieraili Suomiräpillä Aleksi Korpijaakon haastattelussa ja kertoi yllättävästä yhteistyöstään ja siitä, miten kappale oikein sai alkunsa.  

Sene kertoo tehneensä tuottajansa kanssa uutta kappaletta ja Sene muistelee hyräilleensä päässään tiettyä melodiaa, joka alkoikin herättämään yhtäkkiä outoja tuntemuksia. Oliko biisissä jotain tuttua? Tutunkuuloinen melodia paljastuikin Tiihosen Äärirajoille-biisiksi ja sävellajikin osui yksiin. Sexmane päätti tarttua tuumasta toimeen ja selvittää, voisiko kappaleessa käyttää legendaarisen räppärin kappaletta samplena. 

- Mietin, että voisimmeko ottaa Cheekin sanat, koska tajusimme, että se on hänen biisistään, Sene kertoo.

Lupa biisin tekemiseen ja Tiihosen materiaalien käyttämiseen irtosi helposti. 

- Seuraavana päivänä soitin Jarelle ja hän fiilasi sitä ideaa ja antoi tosi vapaat kädet duunata. En siinä vaiheessa lähettänyt edes mitään demoa, Sene avaa yhteistyön syntyä. 

Lopulta tarvittavat raidat biisin kokoamista varten saatiin käyttöön ja hitti oli valmis. 

- Menin Jaren luo ja soitin sen biisin ja se oli fiiliksissä siitä ja loppu on historiaa, artisti sanoo. 

Voit kuunnella koko haastattelun alta tai Podplaysta.

Voit kuunnella albumin alta tai painamalla tästä.

Lue myös: Jare Tiihoselle tarjottiin 2 miljoonaa euroa Cheekin paluusta - avautuu comeback-mahdollisuuksista podcastissa

 Lue myös: Portion Boysin UMK-kappaleessa on syvä sanoma - "Se on lohtua tuova ajatus"

Lue myös: Madonna lähtee 40-vuotista uraa juhlivalle kiertueelle - luvassa jotain, mitä tähti ei ole koskaan tehnyt

Voice.fi, Podplay, Radio Nova ja Iskelmä kuuluvat Bauer Mediaan.

Kilpailut

Uusimmat