Kuva: Mikko Räsänen

Pate Mustajärven uutuuskappaleessa viitataan Popedan päättymiseen - "Suuri elämänmuutos"

15.04.2023 14:15 - Lauri Kujanpää

Kimmokkeen huumorihöysteiselle sanoitukselle Mustajärvi sai kuulemastaan vanhasta tragikoomisesta paikallistarinasta.

Uransa viimeiseen Popeda-kesään valmistautuva Pate Mustajärvi, 66, sooloilee vapputunnelmissa uuden Venkulan vappuaatto -kappaleen parissa.

Kimmokkeen huumorihöysteiselle sanoitukselle Mustajärvi sai kuulemastaan vanhasta tragikoomisesta paikallistarinasta, joka kappaleen myötä sai uuden positiivisen käänteen. Sävelet tarulle on loihtinut Ari Kankaanpää.

- Mä olen aina tykännyt sananmuunnoksista, ja tälläkin kertaa teksti lähti lentoon yhden kuulemani tarinan pohjalta: paistelin munkkeja ja muistelin pankkeja. Yksinkertaista, mutta hauskaa, kommentoi Mustajärvi.

Lopulta sanoituksiin löytyi toisenlainenkin merkitys. Tekstiä kirjoittaessaan mies huomasi sanailleensa tarinan siitä, ettei koskaan ole liian myöhäistä tehdä elämänmuutosta.

- Aihe on henkilökohtainen, onhan tuleva kesä mun viimeinen Popeda-kesä. Se on suhteellisen suuri elämänmuutos kun miettii, että sen bändin kanssa tuli kuitenkin rehattua tien päällä kokonaiset 46 vuotta. Kai siinä tiivistyy yhden miehen elämäntyö.

Ennen festarikesän alkua Mustajärvi nähdään Nelosella 5.5. käynnistyvässä Suomi Soi – ohjelmassa, jossa viisi tunnettua artistia esittää maailmanlaajuisesti tunnettuja hittejä suomeksi kuuden jakson verran.

- Tähän formaattiin oli helppo lähteä mukaan, koska siinä yhdistyi oma työ eli laulaminen sekä rakastamani suomen kieli, tiivistää Mustajärvi.

Voit kuunnella kappaleen alta tai tästä.

Vaikka Mustajärven ura Popedassa päättyy, aikoo hän tulevaisuudessa tehdä kuitenkin soolokeikkoja. Popedan kitaristi Costello Hautamäki pohti marraskuussa Aamulehden haastattelussa Popedan tulevaisuutta.

- Ei häntä [Mustajärveä] voi kukaan korvata. Jos Popeda jatkaa, se olisi erilainen Popeda, eri vuosikymmenen Popeda. On selvää, että jos joku jatkaa bändin musiikillista perinnettä niin se olen minä, onhan 80 prosenttia biiseistä minun. Olen iät ja ajat soittanut Popedan biisejä omilla keikoillani. Kyllä jengi tajuaa, että minähän se bändin moottori olen ollut ainakin 20 vuotta, Hautamäki sanoi.

Lue myös: IS: Pate Mustajärvi lopettaa Popedassa - yhtyeen ura huipentuu Ratinan stadionille

Lue myös: AL: Costello Hautamäki pohtii Popedan tulevaisuutta: 'Jos joku jatkaa perinnettä, niin se olen minä'

Kilpailut

Uusimmat