Kuva: AOP/Julli Väkevä

Olli Lindholmin ystävä ja manageri soitti laulajan kuolinpäivänä 67 puhelua - kertoo nyt päivästä

21.03.2021 12:45 - Henna Koste

Tiedottaja-promoottori Taija Holm oli Olli Lindholmin ystävä. Kun Holm sai suru-uutisen laulajan kuolemasta, hän tiesi, että hänen on toimittava nopeasti ennen kuin Lindholmin läheiset lukevat järkyttävän uutisen mediasta.

Rakastetun laulajan Olli Lindholmin kuolemasta tuli helmikuussa kuluneeksi kaksi vuotta. Lindholm on yksi heistä, joiden kanssa tiedottaja-promoottori Taija Holm on tehnyt tiiviisti yhteistyötä. Tuoreessa Loppuunmyyty-kirjassaan (Docendo) Holm kertoo musiikkibisneksen muutoksista 20-vuotisen uransa aikana, jossa on nähty ala- ja ylämäkiä aina vallitsevaan tapahtuma-alan ahdinkoon. 

Yön tiedottajanakin toiminus Holm muisteli ystäväänsä Lindholmia Sadun Sunnuntaivieras -ohjelmassa Iskelmän Satu Kotosen haastattelussa. Mitä Lindholm olisi miettinyt korona-ajasta?

- Kauhea sanoa, mutta toisaalta tunsin hyvää oloa, ettei hänen ole tarvinnut olla tässä. Hän olisi stressannut ihan hirveästi: ei vain omasta tilanteestaan, vaan työntekijöidensä tilanteesta. Hän olisi kantanut niin suuren murheen, että olisin pelännyt, että hän kuolee siihen, Holm pohtii. 

Holm toteaa, että Lindholm kantoi huolta työntekijöistään ja läheisistään muutenkin. Laulajan kuolinpäivä on edelleen vahvasti mielessä. 

- Sain aamulla vähän oudon sähköpostin. Ajattelin, että se on roskaposti, koska se tuli oudosta sähköpostista ja allekirjoittajana oli henkilö, jota en tiennyt. Alla lukikin, että ex-Lindholm. Ymmärsin, että tämä saattaa olla Ollin ex-vaimolta soittopyyntö. 

"Anteeksi, että pilaan lomasi"

Holm oli lähdössä sovittuun tapaamiseen ja soitti matkalla numeroon. Puhelimeen vastasi Lindholmin ex-vaimo Satu. Hän kertoi, että Lindholmin luona pitäisi olla aamulla kuvaukset.

- Ihmettelin, että mitähän hän on siellä, kun olivat pari vuotta sitten eronneet. Hän kertoi samaan hengenvetoon, että kuvaukset täytyisi perua, kun Olli on kuollut, Holm huokaisee. 

Hän kertoo olleensa juuri bussipysäkin kohdalla ja ajaneensa pysäkille. 

- Tuli epätodellinen olo, että eihän tämä voi pitää paikkaansa, Holm sanoo.

Hän alkoi heti pohtia, miten tilanteessa täytyy toimia. Hän ei halunnut, että Lindholmin iäkäs äiti lukee suru-uutisesta mediasta. Sukulainen oli matkalla kertomaan uutista, mutta tiedettiin, ettei hän olisi perillä ennen kello 12. Holm tiesi, että mediaa pitäisi pidätellä.

- Totta kai tämä oli jostain jo vuotanut, että Ollille on tapahtunut jotain ja minuun otettiin yhteyttä siitä. Sanoin, että selvitän asiaa. En halunnut valehdella, mutta halusin säästää sitä äitiä. Kello 12 aioimme laittaa tämän sosiaalisessa mediassa julki. Ajatuksissani soitin ensimmäisenä Teemulle, joka on Yön asioidenhoitaja, Holm sanoo.

Hän tiesi Teemun olevan Thaimaassa viiden tunnin aikaeron päässä. Holm aloitti puhelun pahoittelemalla, että hän pilaa tämän loman. Holm soitti kyseisenä päivänä 67 puhelua. Mitä kaikkea tapahtui ennen kello 12? Entä uutisen jälkeen, joka pysäytti koko Suomen?

Kuuntele koko jakso Podplaysta täältä

Sadun Sunnuntaivieras sunnuntaisin kello 14-15 Iskelmällä. 

Voice.fi ja Iskelmä ovat osa Bauer Mediaa. 

Lue myös: Suvi Teräsniskalle keikkojen peruminen oli erityisen raskasta: "Kiertue oli osa surutyötäni"

Kilpailut

Uusimmat