Kuva: AOP / Pasi Murto

Johanna Pakonen laittoi asuntonsa myyntiin tulonmenetysten takia: "Koti lähtee nyt alta"

25.05.2021 16:15 - Iiro Myllymäki

Koronapandemia ja sen mukanaan tuomat rajoitukset laittoivat keikkailun jäihin myös Johanna Pakosella. Pakonen kertoo talousahdingostaan Sadun sunnuntaivieras -ohjelmassa.

Laulaja ja entinen tangokuningatar Johanna Pakonen, 45, on joutunut laittamaan asuntonsa myyntiin koronapandemian aiheuttamien tulonmenetysten takia. Pakonen kertoo asiasta Sadun sunnuntaivieras -podcastissa.

- Kiitos hallitukselle kaikista tukitoimenpiteistä. Näin hyvin ne sitten toimivat. Toistaiseksi olen saanut vielä yrityksen pidettyä pystyssä, mutta sinnekin pitää tukitoimenpiteitä alkaa tekemään, mutta koti lähtee nyt alta, Pakonen kertoo Satu Kotosen haastattelussa.

Nyt Pakosen suunnitelmana on siirtyä asumaan pieneen vuokra-asuntoon. Pakosella on alakouluikäinen tytär.

- Jos nyt vuokrarahat saisi jostain kaavittua, Pakonen sanoo.

Nainen miettii opiskelujen jatkamista. Hänellä on jäänyt viherrakennusalan opinnot kesken, ja hän on nyt hakenut kouluun jatkamaan näitä opintoja. Pakonen uskoo, että alle kahdessa vuodessa hän saa koulutettua itsensä ammattiin.

Johanna Pakonen harmittelee, miten kulttuurialalla on kärsitty koronarajoituksista. Hänen mielestään pandemian aikana on myös paljastunut, että kulttuurialan tekijät kärsivät arvostuksen puutteesta. Somekommenteissa kulttuurialan ihmisiä on kehotettu kouluttautumaan ”oikeisiin töihin”, ja tämä on loukannut Pakosta. Hän haluaa suunnata kritiikkiä myös tiede- ja kulttuuriministerinä toimivalle Annika Saarikolle (kesk.).

- Hän ei ymmärrä hölkäsenpöläystä alastamme eikä siitä, miten kulurakenteet menevät tai millaisia pienyrittäjiä meillä on artisteissa ja muusikoissa, eikä hän ole halunnut ottaa siitä puoleentoista vuoteen mitään selkoa. Mielestäni se on aika loukkaavaa, Pakonen sanoo.

Johanna Pakosen koko haastattelun voit kuunnella Podplay-palvelusta tästä linkistä. Haastattelu on myös kuultavissa Iskelmällä sunnuntaina 30.5. klo 13-16.

Lue myös: Johanna Pakonen kertoo, että ventovieras opettaja piinaa häntä - 'Mainettani ja perhettäni uhataan'

Lue myös: Yrittäjyys kukoistaa kulttuurialalla - asiantuntija näkee koronakriisissä myös yhden hyvän puolen

Voice.fi, Iskelmä ja Radio Nova kuuluvat Bauer Mediaan.

Kilpailut

Uusimmat