Kuva: Mikko Räsänen

Cheek yllättyi: "Sain isomman huutomyrskyn Kaija Koon keikalla kuin omalla"

17.08.2016 15:08 - Anna Hopi

Koko kansan rap-tähti Cheek pitää silmänsä auki koko ajan miettiessään uutta tuotantoa. Fiittaajaksi voisi levylle kelvata tulevaisuudessa vaikkapa voimanainen Kaija Koo.

Tällä hetkellä Cheek ei kylläkään suunnittele uutta albumia. Hän ei toisaalta myöskään välitä trendistä, jossa julkaistaan pelkkiä singlejä hitinnälkä kiiluen. Räppäri puhuu varoen syksystä ja sanoo tahtoneensa julkaista yhden uuden kappaleen onnellisen kesän jälkeen.

Uudesta All Good Everything -kappaleesta ei tullut englanninkielistä kappaletta, kuten moni taho uumoili. Sen sijaan siitä tuli suomenkielinen ylistys hyvälle elämälle.

- Halusin tehdä uuden biisin saagani toiseen osaan, mies kertoo viitaten viime vuonna ilmestyneeseen Alpha Omega -levyyn.

- Tällä kertaa halusin jättää syvemmän omaläemäkerrallinen matskun pois ja mennä vähän kevyemmällä sykkeellä. Vaikeahan sitä on tosin ohjata, millainen biisi lähtee syntymään.

Löytyyhän uudelta kappaleelta hieman vanhaa tuttua tarinaa, nimittäin Cheekin vihaajista. Biisissä on rivi, jossa muistetaan mainita, että "rotat ei pysty trollaa".

- Olisin voinut räpätä pelkästä kesästä, että aurinko paistaa, jäätelö ja frendit. On uskottavampaa laittaa siihen vähän jotain siitä, ettei tämä nyt ihan pelkkää paistettakaan ole ollut. Kyyneleet-biisissä olen sitten esimerkiksi avautunut enemmän niistä vaikeuksista matkan varrella.

All Good Everything -kappaleeseen ei olla tavoista poiketen kuvaamassa musiikkivideota. Sen sijaan tähti suuntaa jo katseensa syksyyn, josta on kovin vaitonainen. Uusia projekteja siellä silti odottaa, siitä räppäri vihjaa.

Cheekin sanat saivat kiusaajan ajattelemaan

Cheek on ylittänyt musiikillaan monia rajoja ikäryhmien kesken. Räppärin mukaan kesän keikoilla näkyi porukkaa pikkulapsista keski-ikäisiin ja ihan mummoihin. Hän sanoo, ettei useinkaan biisejä tehdessään mieti, kuka laulua kuuntelee. 

- Yleisö, joka on ottanut minut omakseen, on uskollista porukkaa. Tavallaan kuulijoille on jo selkiytynyt, mistä meikäläisen musiikissa on kyse.

Mies kertoo miettineensä kovasti sitä, mihin julkisuuttaan voisi käyttää. Se kun ei ole pelkkä itseisarvo, vaan omalla nimellä voi tehdä hyvää. Cheekin mukaan oli iso projekti tehdä kiusaamisen vastainen kampanja, mutta se kannatti.

- Sain juuri snäppiä eräältä tyypiltä, joka oli ennen koulukiusaaja. Hän oli nähnyt videoni ja lopettanut sitten kiusaamisen. Hän kertoi minulle, että video sai ajattelemaan, kertoo tyytyväinen artisti.

- Olen ajatellut sen niin, että avaan mielelläni suuni harvemmin, mutta kun avaan sen, haluan sanoa jotain tärkeää. Kun olet liian monessa hyväntekeväisyysjutussa mukana, sanalta menee voima. Kiusaamisen lopettaminen oli aiheena tärkeä, koska saan aiheesta jatkuvasti viestejä faneiltani, miten musiikkini on antanut voimaa vaikeassa tilanteessa.

"Ehkä olen samankaltainen voimaeläin kuin Kaija Koo"

Cheek on tehnyt vuosien varrella töitä erilaisten artistien kanssa ja hänen albumeillaan on fiitannut niin rokkareita kuin poppareitakin. Viime vuosina Vain elämää -sarjan jälkeen tähden musiikki on vedonnut iskelmäyleisöönkin. Rap-artisti kertoi laulajan, jonka kanssa voisi kuvitella tekevänsä yhteistyötä.

- Kaija Koon kanssa meissä on samaa dynamisuutta ja meidän kuulijakunnat leikkaavat yllättävänkin paljon. Huomasin tämän, kun olin Hartwall Arenalla fiittaamassa Kaijan keikalla. Huutomyrsky meikälle oli kovempi kuin omilla keikoillani, ihmettelee Cheek.

- Siellä keikalla tuli kyllä rakkautta meikälle. Näen, että meissä on artisteina samaa voimaa ja ammennamme jollain lailla samasta lähteestä. Kaijahan on monelle sellainen "voimaeläin" - ehkä minusta voi sanoa samaa.

Kilpailut

Uusimmat