Kuva: Fotolia

Me Naiset: Suomalaisvaimon pysäyttävä rakkaudenteko - lahjoitti munuaisen sairaalle miehelleen

16.03.2017 09:46 - Anna Hopi

Miisu Seppänen, 40, lahjoitti muusikkomiehelleen Jukka Tiirikaiselle, 47, munuaisen - rakkaudesta.

Rakkaudenteoista usein puhutaan, mutta harva ihminen on valmis antamaan puolisolleen sen, minkä Miisu Seppänen antoi aviomiehelleen Jukka Tiirikaiselle, nimittäin oman munuaisensa.

Reilu vuosi sitten Jean S -yhtyeessä soittava muusikko Jukka Tiirikainen havahtui vaivihkaa hiipineeseen väsymykseen. Hänen munuaisten heikkoutensa oli lähipiirin tiedossa, minkä lisäksi Tiirikainen söi lääkkeitä suolistosairauteensa.

Lääkärissä tuli pysäyttävä uutinen - Jukan munuaiset toimivat enää 10 prosentin teholla. Dialyysi oli aloitettava heti. Mies istui laitteeseen kytkettynä viisi kertaa viikossa, parin tunnin ajan, ja yritti silti samalla hoitaa työnsä keikkamuusikkona.

(kuva: Fotolia)

"En miettinyt hetkeäkään"

Vaikka asia muutti avioparin elämää, Miisu ja Jukka päättivät, etteivät he eläisi sairaan elämää, vaan pyrkisivät silti nauttimaan elämästä. Ajatus munuaistensiirrosta tuli vaimolta. Hän alkoi jämäkkyydellä selvittää asiaa.

Munuaisen saaminen aivokuolleelta edellyttäisi vuosien odottamista. Onneksi löytyi toitenkin vaihtoehto - elävä luovuttaja.

- Kun ymmärsin, että hyvällä tuurilla luovuttaja voinkin olla minä, en miettinyt hetkeäkään. Se oli täysin luonnollinen valinta. Olisin tehnyt sen kenen tahansa rakkaani vuoksi, Miisu sanoo Me Naiset -lehdelle.

Vaimo ajatteli myös Jukan lapsia. Olisi tärkeää, että heillä olisi jatkossakin isä. Siirto onnistui, ja he makasivat vierekkäin leikkaussaleissa sekä toipuivat yhdessä. Pari kertoo, että kokemus vahvisti heitä. Jukka on vitsaillut jälkikäteen, että Miisu on nyt hänen ihonsa alla.

Lähde: Me Naiset.

Lue myös: Oletko löytänyt Sen Oikean? Merkit, jotka kertovat paljon

Kilpailut

Uusimmat