Pitääkö naisen todella olla miestä pienikokoisempi parisuhteessa? Bloggaaja herättää keskustelua

14.05.2017 16:15 - Iiro Myllymäki

Kehopositiivisuudestaan tunnettu bloggaaja Megan Jayne Crabbe on sitä mieltä, että naisen ei tarvitse olla parisuhteessa miestä pienempi.

Kirjoitimme aiemmin brittibloggaaja Megan Jayne Crabbesta, joka on selättänyt anoreksian ja kasvattanut painonsa terveisiin lukemiin. Kehopositiivisuuden puolestapuhuja on nyt herättänyt keskustelua asiasta, jonka monet naiset ja miehet herkästi sisäistävät kyseenalaistamatta.

Tämä asia on se, kuuluuko naisen olla heteroseksuaalisessa parisuhteessa aina se pienikokoisempi osapuoli. Monesti ihmiset ajattelevat automaattisesti, että naisen kuuluisi olla parisuhteessa miestä lyhyempi ja hoikempi, ja toisenlaisille pareille herkästi naureskellaan.

Crabbe on jakanut Instagramiin kuvan itsestään ja poikaystävästään ja antanut oman kommenttinsa oletukseen naisen pienikokoisuudesta mieheen verrattuna.

”’Jos painat enemmän kuin poikaystäväsi, olet liian lihava.’ Tämän olen oppinut jo lapsena ennen kuin kukaan kavereistani oli ollut lähelläkään poikia. En tiedä mistä se tuli. Oliko se tv, lehdet, kuulemani keskustelut – mutta se oli fakta. Kauniit naiset olivat aina kevyitä ja sorjia, ja miehet olivat vahvoja ja vakaita. Jotta poikaystävät voisivat nostaa sinut ylös ja heilutella sinua ympäriinsä, sinua höyhenenkevyttä prinsessaa”, Crabbe kirjoittaa.

Crabbe jatkaa kirjoittamalla, että hänen mielestään tällaiset stereotypiat haittaavat sekä naisia että miehiä ja lisäksi kaksijakoisen sukupuolikäsityksen ulkopuolella eläviä.

”Se haittaa meitä kaikkia. Ajatus siitä, että vain tietynlaiset vartalot ansaitsevat rakkautta. Mutta mikä on totuus? Totuus on, että joka ikinen meistä on rakkauden arvoinen. Olivat kehomme sitten kevyitä, pehmeitä, isompia tai pienempiä kuin kumppaniemme”, Crabbe kirjoittaa.

Ihmiset jakavat tarinoitaan kommenteissa

Crabben jakamaan kuvaan on tulvinut kiitteleviä kommentteja. Keskustelu aiheesta on jatkunut kommenttikentässä.

”Tyttöystäväni on melkein 10 senttiä pidempi kuin minä, eikä se haittaa minua yhtään. Minua ei haittaa se, että olen lyhyt poika, ja nautin siitä että olen pieni ja tyttöystäväni voi nostella minua”, kommentoi eräs.

”Olen pidempi ja karskimpi kuin poikaystäväni, ja tämä on niin hyvin selitetty. Rakastan tätä”, kuuluu toinen kommentti.

”Kyllä kyllä kyllä. Aviomieheni on hyvin timmissä kunnossa, ja minä en ole. Joskus tunnen olevani vääränlainen, koska en ole hänen ’tasollaan’. Joskus minusta tuntuu, että minun pitäisi olla pitkä ja vahva kuten hän”, yksi on kommentoinut.

Lue myös: Haluatko oppia rakastamaan itseäsi? 10 ohjetta tasapainoiseen minäkuvaan

Lähde: Metro.co.uk

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat