Kuva: Fotolia

Hermostuitko kumppaniisi? Rauhoita itsesi 6 ohjeen avulla, äläkä päätä suhdetta turhaan

17.06.2017 17:15 - Senja Rapila

Kaikkien pienimpien asioiden tai erimielisyyksien takia ei kannata laittaa suhteelle pistettä, vaan silloin pitää hengittää hetki syvään.

Parisuhdeterapeutti Eshter Perel on antanut vinkkejä Cosmopolitan-lehdessä siihen, kuinka omaan hermostumiseensa kannattaa suhtautua. Kaikkien pienimpien asioiden takia ei kannata laittaa suhdetta jäihin.

1. Kirjoita se ylös

Älä pyörittele asioita pelkästään omassa mielessäsi, silloin et välttämättä saa kiinni siitä punaisesta langasta, mikä todella sinua häiritsee. Kirjoita huolesi tai ärtymyksesi paperille, ja avaa samaiselle paperille kaikki tunteesi. Tämä auttaa sinua käsittelemään tunteitasi.

2. Tee jotain itsellesi mielekästä

Tee asioita, jotka tekevät sinut onnellisiksi. Käy kauneushoitolassa, retkeilemässä, ystäviesi kanssa kahvilla, uittamassa koiraa... Mikä vain on sinun mielestäsi ihanaa ja mielekästä tekemistä. Kun teet asioita jotka tekevät sinut onnellisiksi, mielialasi kohoaa välittömästi. Tällöin näet, onko suhteen ongelma todella niin suuri kuin alun perin ajattelit.

3. Soita ystävällesi

Ystävät ovat lähellä ja kuuntelevat silloin, jos on tarve. Soita siit parhaalle ystävällesi tai laita viestiä, ja kerro hänelle huolistasi. Pelkästään se, että joku kuuntelee, on helpottavaa.

Jos kuitenkin tiedät, että ystäväsi tuomitsee kumppanisi välittömästi, ei hän ole ehkä paras henkilö rauhoittamaan tilannetta.

4. Käy kotona

Jos tarvitset hetkeksi aikaa itsellesi rauhoittumiseen, käy omien vanhempiesi tai isovanhempiesi luona. Ole siellä viikonloppu, naura yhdessä perheesi kanssa ja anna heidän huolehtia sinusta niin kuin lapsena. Hoivaaminen voi auttaa sinut jälleen tasapainoon itsesi ja ajatuksiesi kanssa.

5. Muista voimasi

On todella helppo ajautua negatiivisuuden kierteeseen ja ajatella, että kaikki syyt johtavat sinuun. Saatat ajatella, että suhteenne ei tule enää olemaan samanlainen kuin ennen. Vältä nämä ajatukset ja muista, että olette kokeneet myös aiemmin vastoinkäymisiä. Jos hän on oikea ihminen sinulle, kaikki asiat järjestyvät loppupeleissä.

6. Ajattele asian valoisaa puolta

Vaikka hän lähtikin kavereiden kanssa mökille kysymättä lupaa, yritä keksiä asialle hyvä puoli. Ehdit sillä välin vaikka nähdä omia ystäviäsi, jatkaa kesken jäänyttä projektia tai pitää hemmotteluviikonlopun itsellesi.

Lähde: Cosmopolitan

Lue myös: Terveen parisuhteen merkit koottiin yhteen - löytyvätkö omastasi?

Lue myös: Asiantuntija vinkkaa: Varoitusmerkit, jotka kertovat myrkyllisestä suhteesta

Lue myös: Voiko yksi nainen tyydyttää miehen koko loppuelämän ajan? Miehet vastaavat

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat