Kuva: Shutterstock

Oletko liian riippuvainen kumppanistasi? 5 asiaa, jotka voivat pilata hyvänkin parisuhteen

18.01.2018 17:15 - Senja Rapila

Liika läheisyys parisuhteessa ei ole aina pelkästään hyvä asia.

Monissa suhteissa vietetään aikaa tiiviisti yhdessä, ehkä liiankin paljon. Usein suhteessa, jossa toinen osapuoli on kokenut sinkkuaikanaan "tarvitsevansa jonkun täyttämään tyhjiön elämässään", joudutaan kohtaamaan vaikeuksia läheisyysriippuvaisuuden kanssa.

Jos olet liian riippuvainen omasta kumppanistasi, huomaa sen muutamista erilaisista merkeistä. Huomaat muun muassa olevasi onneton, jos et ole kumppanisi lähellä. Samalla epäilykset heräävät, etkä koskaan osaa täydellisesti luottaa rakkaaseesi - vaikka häntä kovin rakastat.

Voit lukea Elite Daily -julkaisun listaamat merkit alapuolelta, jotka kertovat riippuvuudesta omaan kumppaniin:

Ei ole omaa aikaa, on vain me-aikaa.

Jos vietät jatkuvasti aikaa kumppanisi kanssa ja unohdat samalla perheesi ja ystäväsi, on käsissäsi ongelma. Se, että vietät liian paljon aikaa kumppanisi kanssa, voi muodostua ajan kuluessa todelliseksi ongelmaksi. Muista siis tehdä aikaa omille ystävillesi ja omalle ajalle.

Jos sinusta tuntuu siltä ettet osaa olla yksin, aloita harjoittelu pienestä ja pyydä tarvittaessa apua.

Hänen kiinnostuksen kohteistaan tulee sinun ainoita kiinnostuksen kohteitasi.

On todella mielenkiintoista löytää uusia harrastuksia tai muita kiinnostuksen kohteita. Lisäksi jos kumppanisi esittelee sinulle uusia asioita ja harrastuksia, voit innostuessasi jakaa ne kumppanisi kanssa. Jotkut jopa saattavat aloittaa yhteisen harrastuksen vain ollakseen lähellä kumppaniaan.

Muista kuitenkin pitää kiinni omista kiinnostuksenkohteistasi ja harrastuksistasi. Ne ovat osa sitä aitoa sinua.

Yrität olla sellainen, millainen uskot kumppanisi haluavan sinun olevan.

Kumppanisi tulisi rakastaa sinua juuri sellaisenaan ja kohottaa itsetuntoasi. Jos sinusta tuntuu siltä, että joudut jatkuvasti muuttamaan itseäsi hänen vuokseen, on se ongelma.

Jotkut ihmiset eivät edes voi tehdä mitään ilman kumppaninsa hyväksyntää; ruuan ja vaatteiden valitseminen ja kaikki muu, mihin kumppani voisi sanoa mielipiteensä.

Sinun pitää olla tarpeeksi vahva pysyäksesi aitona itsellesi ja tehdäksesi omat päätöksesi.

Suutut helposti hänelle.

Riitely parisuhteessa on normaalia, mutta jos suutut jatkuvasti kumppanillesi mitä ihmeellisemmistä syistä, voi se olla suhteelle huonoksi. Voit huomata olevasi mustasukkainen tai todella ärsyyntynyt, vaikka hän ei olisikaan tehnyt mitään. Se johtunee peloistasi, että suhde menee mönkään ja että joku toinen saisi hänen huomionsa.

Myötäilet häntä jatkuvasti.

Ehkä olet niin peloissasi ajatuksesta, että saat kumppanisi suuttuu, saatat vetäytyä pois riidoista välittömästi. Tämä tarkoittaa yksinkertaisesti sitä, että yrität pitää rauhan suhteessa kaikin keinoin. Saatat ajatella myöntymisen kaikkeen olevan keino pitää suhde rauhallisena ja onnellisena, mutta se voi kääntyä myös itseään vastaan.

Jos sanot aina kyllä kaikkeen, kumppanisi voi luulla ettei sinua oikeastaan kiinnosta hänen asiansa. Omat mielipiteet ovat ihmisen yksi viehättävimmistä puolista, joten älä pelkää ilmaista omia mielipiteitäsi rauhallisesti ja asiallisesti.

Lähde: Elite Daily

Lue myös: Onko suhteesi myrkyllinen, vaikka et sitä itse huomaa? Terapeutti paljastaa huolestuttavat merkit

Lue myös: Kun riitelette, älkää antako sen pilata loppupäivää - rauhoita tilanne kekseliäällä tavalla

Lue myös: Imuttelu julkisella paikalla, ylisöpöt some-päivitykset - Pariskuntien tavat, joita sinkut inhoavat

Kilpailut

Uusimmat