Kuva: Shutterstock

Onnellisen ja kestävän parisuhteen avaimet paljastettiin - toteutuvatko omassa suhteessasi?

26.03.2018 19:15 - Reija Saarinen

Yhteinen aika, arkiset tavat sekä hassuttelu ovat asioita, joiden avulla pääsee jo pitkälle.

On selvää, että ei ole olemassa yhtä oikeaa kaavaa, joka takaa onnellisen ja kestävän liiton. Siitä huolimatta on sellaisia seikkoja, jotka ovat omiaan varmistamaan sen, että suhteessa molemmilla on hyvä olla, mikä taas on omiaan myös kasvattamaan onnistumisprosenttia.

Mutta millaisia asioita kestävässä suhteessa sitten oikein on? Luettelimme alle muutamia tärkeitä pointteja, joista kannattaa pyrkiä pitämään kiinni.

Miten on, löytyvätkö nämä jo omasta suhteestasi?

1. Pitäkää yhdessä hauskaa. Leikitelkää ja hassutelkaa aina kun siihen vain on mahdollisuus.

2. Pitäkää huoli siitä, että seksi ei pääse unohtumaan. Seksi ja läheisyys ovat parisuhdetta ylläpitäviä voimia, joten niistä tulee pitää huoli. Pitkässä suhteessa seksi usein vähenee, mutta loppumaan sitä ei kannata päästää.

3. Kunnioittakaa toisianne, ja ennen kaikkea toistenne päätöksiä. Olkaa myös aina toistenne suurimmat tukijat ja puskekaa toisianne unelmianne kohti.

4. Pitäkää huoli siitä, että molemmat ovat sitoutuneita suhteeseen. Antakaa aina kaikkenne ja olkaa valmiita tekemään asioita suhteen eteen.

5. Opetelkaa antamaan anteeksi ja riidelkää reilusti.

6. Muistakaa viettää myös aikaa erillään. On totta, että rakkaan kanssa vietetty aika on ihanaa ja palkitsevaa, mutta liiallinen yhdessäolikin voi kostautua. On tärkeää, että molemmilla on myös oma elämä.

7. Pitäkää kuitenkin huolta myös siitä, että teillä on aikaa toisillenne. Pitäkää treffi-iltoja ja nauttikaa siitä, että voittte olla vain kahdestaan.

8. Ottakaa tavaksenne syödä yhdessä. Arkinen hetki yhdessä on oiva tapa pureutua siihen, mitä kummankin elämässä on meneillään. Tämä päivittäinen jutteluhetki tekee suhteelle todella hyvää.

9. Miettikää kahdesti mitä aiotte sanoa ja mitä tehdä. Muistakaa aina, että kumppanillanne on tunteet.

10. Älkää pitäkö mitään itsestään selvyytenä. Panostakaa suhteeseen.

Lue myös: Miltä rakkaus tuntuu? Asiantuntijat kertovat

Lue myös: Onko suhteenne rakkautta vai pelkkää himoa? 4 merkkiä paljastaa

Lue myös: Tätä on rakkaus - keksintö, jonka avulla mies auttaa puolisoaan selättämään masennuksen

Lähde: Popsugar

Kilpailut

Uusimmat