Kuva: Shutterstock

Parisuhdeterapeutti paljastaa: 5 pientä tekoa, jotka vahvistavat suhdettanne

05.04.2018 20:45 - Senja Rapila

Tärkein on muistaa kiittää kumppania pienistäkin asioista.

Perhe- ja avioliittoterapeutti Carolina Castaños on kertonut  Elite Daily- julkaisulle, mitkä ovat tekoja, jotka vahvistavat suhdetta päivittäin. Asiat voivat olla pieniä ja usein itsestäänselvyyksiä, jolloin ne voivat unohtua.

Voit lukea terapeutin listaamat asiat alapuolelta.

1. Sano kiitos

Muista kiittää kumppaniasi. Et ole koskaan liian kiireinen kiittääksesi kumppaniasi yksinkertaisista asioista: maidon ojentamisesta, koiran käyttämisestä, oven avaamisesta tai pienen palveluksen teosta. Kiitoksen sanominen ääneen on todella tärkeää.

- Huomioi se, miten kumppanisi näyttää rakkauttaan sinulle. Anna itsesi tuntea se rakkaus ja arvostus, ja kerro kumppanillesi tunteistasi sanomalla kiitos. 

2. Näytä että välität

Romanttisten tekojen ei tarvitse olla suuria. Jätä suloinen lappu hänelle kylpyhuoneeseen, jonka hän voi lukea aamulla ennen töihin lähtöä. Tuo hänelle välillä kotin herkkuja, jos poikkeat työmatkalla kaupassa. Näytä kumppanillesi pienillä teoilla, että todella välität hänestä.

3. Puhu päivästäsi ja kysy hänen päivästään

Muista kommunikoida kumppanisi kanssa ja keskittyä pelkästään siihen, ilman puhelmia. Parisuhdeterapeutti vinkkaa, että pelkästään muutaman minuutin intiimi keskustelutuokio päivässä, jonka aikana puhutaan päivän hyvistä ja huonoista hetkistä, auttaa lähentämään suhdettanne.

4. Ole perillä hänen elämästään

Tiedätkö mitä kumppanisi elämässä tapahtuu?  Onko hänellä töissä joku iso esitys, tai onko hänen ystävyyssuhteensa kariutuneet? Onko hänellä hammaslääkäriaika lähipäivinä? Pienet asiat voivat stressata kumppaniasi ja silloin sinun olisi hyvä kysyä kumppaniltasi sitä, onko hän kunnossa. Tsemppaa kumppaniasi ja muistuta, että olet hänen tukenaan.

5. Älä lähde pois kesken riidan

Kaikki pariskunnat riitelevät, se on karu fakta. Todellinen testi suhteessa on se, kuinka te kumppaninne kanssa hoidatte riidat. Parisuhdeterapeutti vinkkaa, että parhain tapa vahvistaa suhdetta on käsitellä riitatilanteet kärsivällisyydellä.

- Pysähdy hetkeksi ja mieti mitä oikeastaan on tapahtumassa. Kysy mikä sai sinut tuohtumaan. Ehkä tunsit olosi torjutuksi tai merkityksettömäksi, joka tarkoittaa sitä, että kumppanisi rakkaus on tärkeää sinulle. Kumppanin pois työntäminen ei auta.

Suhteenne ei tule toimimaan, mikäli ette laita sitä yhdessä toimimaan.

Lähde: Elite Daily

Lue myös: Oletko epävarma omista tunteistasi? 3 seikkaa paljastavat, että et sittenkään ole rakastunut

Lue myös: Panostatko enemmän parisuhteeseen kuin kumppanisi? Paljastavat merkit koottiin yhteen

Lue myös: Deittailetko epäluotettavaa tyyppiä? 5 hälytysmerkkiä listattiin

Lue myös: Voiko rakkaus ensisilmäyksellä johtaa pitkään parisuhteeseen? Naiset paljastavat kokemuksensa

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat