Kuva: Shutterstock

Omille ystäville kannattaa puhua oman parisuhteensa ongelmista - useita hyötyjä

25.06.2018 13:15 - Senja Rapila

Parisuhteen ongelmista puhuminen ystävien kesken voi olla hyväksi sinulle, ystävyydellesi ja parisuhteellesi.

Kaikista oman parisuhteen ongelmista ei välttämättä halua puhua omien ystäviensä kanssa, koska ei halua heidän tietävän millaisia ongelmia sinulla on suhteessasi. Asiantuntijat kuitenkin neuvovat, että omien ystävien kanssa tulisi puhua parisuhteen ongelmista avoimesti.

Asiantuntija on nyt listannut neljä erilaista syytä, miksi sinun ei tulisi pitää parisuhteesi ongelmia salaisuutena hyviltä ystäviltäsi.

1. Ystäväsi näkevät asian toisesta perspektiivistä

Ystävä, joka tuntee parisuhdehistoriasi, on täydellinen henkilö, jonka puoleen kannattaa kääntyä ongelmissa nykyisen kumppanisi kanssa. Hän voi nimittäin nähdä asiat täysin toisesta perspektiivistä.

Voit myös puhua terapeutille parisuhdeongelmistasi, mutta hän ei ole todennäköisesti nähnyt sinua ja kumppaniasi kommunikoimassa arkisissa tilanteissa.

- Sinun ei tarvitse olla ammattilainen nähdäksesi parisuhteeseen muodostuneita kaavoja, parisuhteasiantuntija Gary Brown kommentoi.

Niin pitkään kun olet valmis kuuntelemaan, ystäväsi voivat tarjota sinulle rehellisiä mielipiteitä ja potentiaalisia ratkaisuja suhteenne ongelmiin.

2. Ystävien kanssa puhuminen voi rauhoittaa tilannetta oman kumppanin suhteen

Omien ystävien kanssa parisuhteen ongelmista puhuminen voi auttaa rauhoittamaan tilannetta kotona. Kun olet kuvaillut tunteesi ja ongelmanne ystävällesi, jonka arvostelukykyyn ja näkemykseen luotat, voit lähestyä seuraavaksi rauhallisesti kumppaniasi, kun olet saanut omat ajatuksesi kokoon.

Muista kuitenkin valita oikea henkilö parisuhteen ongelmista puhumiseen.

- Jos valitset henkilön joka ei ole luotettava, konflikti sinun ja kumppanisi välillä voi pahentua entisestään.

3. Neuvojen pyystäminen ystävältä vahvistaa ystävyyssuhdettanne ja luottamusta

Ystävältä neuvojen pyytäminen lähentää suhdettanne. Sen avulla ystäväsi näkee, että arvostat hänen mielipidettään ja ystävyyttänne.

Ennen kuin puhut asioista kumppanisi kanssa tai otat ystävältäsi neuvon ja eroat kumppanistasi, Brown suosittelee kysymään itseltäsi seuraavia kysymyksiä: Sanooko vain yksi henkilö, että voisin saada paremman kumppanin, vai ovatko kaikki samaa mieltä?

Kysy myös niiltä, jotka pitävät parisuhdettasi huonona, että miksi he ovat sitä mieltä. Vain "tietäminen" ei ole hyvin perusteltu vastaus. Vaadi yksityiskohtaisia syitä.

4. Salaisuuksien pitäminen ystävältä voi olla huolestuttava merkki

Jos tiedostat sen, että piilottelet tietynlaisia parisuhteesi ongelmia ystäviltäsi, voi se olla merkki siitä, että parisuhteesi on epäterve tai muuten ongelmallinen. Jos kumppanisi painostaa sinua olemaan hiljaa tai pelkäät sitä, mitä hän tekisi jos kertoisit asioista, on aika pyytää ulkopuolista apua.

Lähde: Elite Daily

Lue myös: Asiat, joita ei koskaan tulisi sietää parisuhteessa - 5 tärkeää seikkaa

Lue myös: Lauseet, joita kukaan parisuhteessa elävä ei halua kuulla - voitko samaistua?

Lue myös: Epäilyttääkö parisuhteen tulevaisuus? 5 kysymystä paljastaa, että ero saattaa olla parempi vaihtoehto

Kilpailut

Uusimmat