Kuva: Shutterstock

Romanttisilta tuntuvat eleet, joita kannattaa varoa - voivat ennakoida suhteen tuhoutumista

02.08.2018 19:45 - Iiro Myllymäki

Ei ole hyvä asia, jos toinen osapuoli tunnustaa rakkautensa hyvin aikaisessa vaiheessa.

Monet meistä haluavat itselleen romanttisen kumppanin, joka antaa vuolaita kehuja ja osoittaa rakkauttaan pidäkkeettömästi. Todellisuudessa monet romanttiset eleet voivat kuitenkin kätkeä taakseen asioita, joita tulee varoa. Cosmopolitan on kirjoittanut kuudesta tällaisesta eleestä, jotka saattavat ennakoida koko parisuhteen kariutumista.

1. Hän ilmaisee rakkautensa hyvin aikaisin

Voimme tuntea olomme hyvin imarrelluksi, kun joku ilmaisee suuret tunteensa meitä kohtaan jo hyvin aikaisessa vaiheessa. Tunteiden tunnustamisen odottelu kun on monesti erittäin turhauttavaa puuhaa. Kannattaa kuitenkin olla varuillaan, jos jo muutaman viikon tapailun jälkeen kumppani kertoo tunteistaan ylitsevuotavilla lauseilla. ”Olen täysin rakastunut sinuun” ja ”Olet sielunkumppanini, ja aion viettää loppuelämäni kanssasi” ovat lauseita, joiden liian aikainen sanominen voi kieliä jostain vakavammasta.

- Vaikka näin ei aina olekaan, tällainen käytös on melko yleistä kontrolloivilla ja narsistisilla kumppaneilla, sanoo parisuhdepsykologian yliopisto-opettaja Mariana Bockarova.

Vaikka tällaisia lauseita sanovat ihmiset saattavat todella uskoakin rakastavansa sinua, he eivät vielä voi tietää heikkouksiasi lyhyen tuntemisen jälkeen. Tämä saattaa johtaa siihen, että pelkäät vikojesi ja heikkouksiesi näyttämistä kumppanille, koska pelkäät tuottavasi hänelle pettymyksen. Sitten kun nämä huonot puolesi väistämättä jossain kohtaa näkyvät – kaikilla meillä on omat heikkoutemme – kumppanisi saattaa muuttua vihamieliseksi tai tunnekylmäksi.
Kannattaa tajuta, että pitkäkestoisen ja tasapainoisen rakkauden muodostumiseen menee aikaa ja näin ollen myöskään rakkaudentunnustuksia ei tulisi jaella kovin aikaisin.

2. Hän puhuu liian avoimesti eksistään

Arvostamme deittikumppaneissamme avoimuutta ja sitä, että heidän kanssaan pääsee nopeasti keskustelemaan muustakin kuin päivän säästä ja viimeisimmistä Netflix-löydöistä. Kannattaa kuitenkin olla varuillaan, jos treffikumppani puhuu asioista liiankin avoimesti heti ensimmäisillä treffeillä. Jos hän vuodattaa suurissa määrin ex-kumppaneistaan, hän ei välttämättä ole vielä valmis uuteen suhteeseen.

(kuva: Shutterstock)

3. Hän viestittelee sinulle jatkuvasti

Kun jonkun kanssa synkkaa hyvin, on luontevaa, että hänen kanssaan tulee vaihdettua viestejä tiuhaan tahtiin. Tässäkin liika on kuitenkin liikaa. Bockarovan mukaan tällaiset ihmiset saattavat kiintyä nopeasti kumppaneihinsa eivätkä he tajua, että viestittely voi käydä raskaaksi. Jos tällaiselta ihmiseltä pyytää lisää omaa tilaa ja vähemmän viestejä ja hän vastaa pyyntöön ärtyneesti tai syyllistämällä, kannattaa pitää varansa.

4. Hän haluaa viettää kaiken aikansa sinun kanssasi

Tässä pätee sama kuin viestittelyssä. Ei ole hyvästä, jos toinen on liian innokas. Etenkin jos toiselle osapuolelle tekee selväksi oman ajan tarpeen mutta hän ei suostu hyväksymään tätä, hälytyskellojen tulisi alkaa soida.

- Hänen pyyntönsä yhteiselle laatuajalle voivat muuttua myrkyllisiksi ja epäterveiksi, jos hän saa sinut tuntemaan syyllisyyttä siitä, että haluat käyttää aikaa muihin kiinnostuksenkohteisiisi tai muihin ihmisiin kuin häneen, Bockarova sanoo.

5. Hän ryhtyy omistushaluiseksi

Mustasukkaisuus voi olla normaali tunne silloin, kun suhde on uhattuna. Kun mustasukkaisuus ottaa ihmisestä kunnolla vallan, tämä on merkki ihmisen kontrolloivasta luonteesta, ja tästä on romantiikka kaukana.

- Jos sinun täytyy puolustella täysin viatonta käytöstäsi ja jos kumppanisi urkkii kännykkääsi tai sosiaalisen median tilejäsi tavalla, joka saa olosi epämukavaksi, nämä ovat ehdottomasti vaaranmerkkejä, Bockarova kertoo.

6. Hän antaa suuria lupauksia

Joskus ne, jotka antavat isoimmat lupaukset, tuottavat myös isoimmat pettymykset.

 - On parasta kiinnittää huomio ihmisen tekoihin ja arvoihin ennen kuin uskoo täysillä hänen sanomisiinsa, Bockarova neuvoo.

Sanojen ja tekojen ristiriita voi aiheuttaa paljon eripuraa suhteessa, joten kannattaa olla varuillaan, kun toinen lupailee kuuta taivaalta.

Lue myös: Miehet kertovat: Romanttiset teot, joilla voit yllättää meidät

Lähde: Cosmopolitan

Kilpailut

Uusimmat