Kuva: Shutterstock

Aiotko kosia julkisesti? Lue 4 kysymystä, jotka haluat ensin esittää itsellesi

08.10.2018 17:45 - Lauri Kujanpää

Heti aluksi kannattaa miettiä, palveleeko kosinta vain sinua vaiko molempia.

Julkinen kosinta on monelle ihmisille polttava idea, jolla halutaan tehdä ikuinen vaikutus kumppaniin. Kosijat saattavat ajatella, että mikään ei ole niin hienoa kuin antaa toiselle mahdollisuus vastata myöntävästi pyyntöön ihmisjoukon edessä.

Kuitenkaan kaikki eivät tästä haaveile. Joillekin julkinen kosinta voi olla jopa nöyryyttävää ja vastaus saattaa olla kielteinen jo pelkästään sen takia. Kannattaa miettiä tarkasti, mitä kumppani haluaa ja kuinka tämä ikimuistoinen hetki jää molemmille positiivisesti mieleen. 

1. Kositko julkisesti vain itsesi takia?

Kannattaa pohtia, palveleeko julkinen kosinta ainoastaan sinua. Tämä ikimuistettava hetki olisi hyvä olla molemmille positiivinen kokemus. 

2. Haluaako kumppanisi, että kosit näin?

Kosinnan täytyy olla yllätys, jotta siihen saatava reaktio on aito. Kumppanit haluavat myös jälkikäteen kertao kaikille, kuinka häntä on oikein kosittu. Tee taustatyötä suhteen aikana ja mieti, millainen olisi ikimuistoinen tapa kosia juuri sinun rakastasi. 

3. Pelkäätkö kieltäytymistä?

LifeHacker-sivuston mukaan monet julkisesti kosivat pelkäävät ei-vastausta ja haluavat siksi pyytää rakastaan vihille kaikkien edessä - silloin paine sanoa "kyllä" on suurempi. 

4. Mikä paikka?

Jos olet varma, että kumppanisi olisi iloinen julkisesta kosinnasta, mieti paikka ja aika tarkasti. Mitä hän rakastaa, missä hän haluaisi tulla kosittavaksi? Kenties perheen edessä, elokuvamaisesti Pariisissa tai jopa suosikkbändin konsertissa? Voit myös miettä asiaa, mitä yhdessä rakastatte - jos vaikka olette molemmat jääkiekkofaneja, niin silloinhan kosinnan voi suorittaa vaikka katsomossa!

Lähde: Life Hacker

Kilpailut

Uusimmat