Kuva: Shutterstock

Yksinkertainen muutos voi tehdä pareista onnellisempia - "Luo positiivisen ilmapiirin"

16.10.2018 19:45 - Lauri Kujanpää

Tulos perustuu Kalifornian yliopiston tekemään tutkimukseen.

Parisuhteissa monet pienetkin temput voivat tehdä arjesta rakastettavamman. Kohteliaisuudet, yllätykset ja toisen puolesta asioiden tekeminen nostavat heti molemminpuolista kunnioitusta sekä pitävät rakkautta yllä. Myös yhteistä aikaa on hyvä löytää, jotta läheisyys pysyy jatkuvana osana suhdetta.

Independent-lehden mukaan yksi pieni teko voi tehdä pareista heti onnellisempia ja se on muutos siihen, kuinka parisuhteesta puhutaan: Ei tarvitse kuin muuttaa yksilöt muotoon "me". Tämä siis tarkoittaa, että suhteen osapuolista ei puhuta enää nimillä, vaan jos tekeminen on yhteistä tai liittyy molempien elämään, käytetään pariskunnasta monikkomuotoa.

Sivuston mukaan Kalifornian yliopistossa tehdyssä tutkimuksessa ihmiset, jotka puhuvat parisuhteessa "me" -muodossa, ovat onnellisempia kuin ne, jotka puhuvat itsestään yksilöinä. Tutkimukseen osallistui 5000 ihmistä.

"Tämä pieni liike luo yleisesti positiivisemman ilmapiirin suhteessa", kertoo opiskelija Alexander Karan, joka oli mukana tekemässä tutkimusta. Hän myös kertoo, että me-puhe vaikuttaa parisuhteeseen olennaisesti jo senkin takia, että silloin yhdessä tekeminen ja kokeminen ovat luonnollisempaa. 

Lue myös: Millaisia muutoksia rakastuminen ja parisuhde tuovat elämään? 5 huomattavaa seikkaa

Lue myös: Mistä tunnistaa hyvän kumppanin? Listaus asioista, joista tiedät

Lähde: Independent

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat