Kuva: Shutterstock

Opi rakastamaan kehoasi juuri sellaisenaan – 8 hyödyllistä harjoitusta

14.01.2019 17:15 - Emmi Moilanen

Orjallisten muotivinkkien unohtaminen ja itsemyötätunnon harjoittaminen lisäävät hyvää oloa.

Hyvä itsetunto lisää henkistä hyvinvointia ja olon ollessa itsevarma, myös arkiset vastoinkäymiset ovat helpommin ratkottavissa. Vahva itsetunto ja itseluottamus rakentuvat myös siitä, että olo tuntuu omassa kehossa hyvältä.

Health.com-sivusto kokosi yhteen harjoitteet, joiden avulla opit rakastamaan kehoasi juuri sellaisena kuin se on – ilman dieettejä tai suuria elämänmuutoksia.

1. Tee siivous sosiaalisessa mediassasi. Jos huomaat tiettyjen ihmisten ulkonäön, dieetin tai elämäntavan aiheuttavan sinulle jatkuvasti huonoa omatuntoa omista tavoistasi, lopeta heidän seuraaminen tai hiljennä ilmoitukset.

Keskitä energiasi sen sijaan niihin aktiviteetteihin, jotka tuovat sinulle mielihyvää ja saavat olosi tuntumaan loistavalta omissa nahoissasi.

2. Unohda orjalliset muotivinkit siitä, millainen vaate sopii tietylle vartalotyypille. Valitse asusi sen mukaan, mikä miellyttää omaa silmääsi ja tuntuu mukavalta päällä.

3. Älä pakota itseäsi syömään mitään vain siksi, että se on terveellistä. Jos et pidä esimerkiksi parsakaalista tai selleristä, älä pakota sitä osaksi ruokavaliotasi vain sen takia, koska kaikki muutkin tekevät niin. Etsi itsellesi mieluisia ja ravitsevia raaka-aineita, joista koostat monipuolisen ja maistuvan aterian.

4. Harjoita viikoittain itsemyötätuntoa. Mieti, puhuisitko ystävällesi yhtä tuomitsevasti, rankaisevasti ja syyllistäen kuin kerrot asioita itsellesi? Todennäköisesti et. Kiinnitä tietoisesti huomiota siihen, että puhut itselle samalla tavalla kuin läheisillesi.

5. Kokeile kerran kuukaudessa jotain uutta liikuntamuotoa. Useimmille meistä hyvää oloa tuo myös lempeä liikunta. Haasta itsesi kerran kuukaudessa kokeilemaan sinulle jotakin uutta lajia, jossa saat kevyen hien pintaan – lajikokeilujen myötä sinun on mahdollisuus tutustua myös uusiin ihmisiin.

6. Anna itsellesi myös lupa epäonnistua – olipa kyse sitten työpaikalla sattuneesta virheestä, riita ystävän kanssa tai epäonnistuneesta treenistä. Mokat ovat loistava hetki harjoittaa myötätuntoa omaa itseä kohtaan.

7. Nauti aterioistasi kaikessa rauhassa. Rauhoita ruokailuhetket ja nauti siitä, miltä ruokasi tuoksuu sekä tuntuu ja maistuu suussasi. Tällä keinolla huomaat myös varmemmin sen, milloin olet syönyt riittävästi ja vältät epämukavan ähkyn.

8. Päätä alkaa huolehtia kehostasi juuri nyt – ei sitten, kun olet viisi, kymmenen tai viisitoista kiloa hoikempi. Kehosi ansaitsee parasta mahdollista huolenpitoa juuri tässä hetkessä.

Lue myös: Karista stressi ja keskittymisvaikeudet joogalla: Jo 6 yksinkertaista liikettä riittää

Lue myös: Miten naisen keho reagoi seksittömyyteen?

Lue myös: Nuutunut olo, päänsärky heti herätessä... - 5 oiretta paljastaa, että nukut liikaa

Lähde: Health.com

Kilpailut

Uusimmat