Kuva: Shutterstock

30 vuotta naimissa olleet kertovat: Parisuhdeneuvo, joka tekee rakkaudesta rikkoutumattoman

15.01.2019 21:15 - Emmi Moilanen

Parisuhteessa erimielisyydet olisi hyvä selvittää nopeasti, sillä rakkaudessa ei ole kyse kahden egon valtataistelusta.

Useat meistä haaveilevat koko elämän mullistavasta rakkaudesta, joka kestää loppuiän niin ylä- kuin alamäetkin. Your Tango -sivusto kokosi yhteen 30 vuotta naimisissa olleiden kokemuksia siitä, mikä saa rakkauden ja parisuhteen kestämään.

Suomensimme parhaimmat vastaukset alle.

Unohtakaa keskinäinen kilpailu

”Älkää kilpailko ja laskeko pisteitä keskenänne, se ehdottoman varmasti pilaa avioliiton. Kirjanpito pisteistä on muutenkin vaikeaa, et voi tietää niitä miljoonia pieniä asioita, joita kumppani tekee hyväksesi. Pisteiden laskeminen on epäkypsä tapa oikeuttaa omaa lapsellista käytöstään.”

Pienetkin teot merkitsevät

”Tee joka päivä jotain sellaista, mikä antaa kumppanillesi syyn olla kanssasi vielä huomennakin.”

Varmistakaa, että seksielämässä pysyy kipinä

”Aikatauluttakaa seksi, tehkää sille aikaa. Kuulostaa tylsältä, kamalalta ja siltä, että vain vanhat ihmiset tekevät niin. Mutta kun elämässä on koko ajan lisääntyvä määrä vastuuta, joskus täytyy pitää kynsin ja hampain kiinni siitä, että seksielämä pysyy elossa.”

Puhaltakaa vanhempina yhteen hiileen

”Lasten saaminen on rankkaa työtä. Tee se vain, jos rakastat, luotat ja kunnioitat kumppaniasi syvästi. Olkaa vanhempina yhtenäinen tiimi. Lapset koettelevat loputtomasti teitä ja yrittävät saada tahtonsa läpi, mutta pitäkää puolenne. Seisokaa kumppanisi kanssa toistenne tukena.”

Valitse kiltti kumppani

”Ennen kaikkea muuta sanoisin, että valitse kiltti kumppani. Tällöin kaikki suhteessa matkanvarrelle sattuva on helpompaa.”

Pitäkää huoli raha-asioistanne

”Asia, jonka olisin toivonut jonkun kertovan minulle ennen kuin menen naimisiin: nai joku, jonka taloustilanne on tasapainossa. Tai ainakin hän hallitsee raha-asiansa ja on vastuullinen. Aiheuttaa niin paljon ylimääräistä stressiä, jos ei voi jakaa raha-asioita yhdessä kumppanin kanssa. Ja se vapaus, mikä tulee siitä, kun asiat ovat taloudellisesti kunnossa.”

”Suhde ei ole egojen kaksintaistelu”

”Sopikaa riidat nopeasti, vaikka tietäisit, että olet ollut oikeassa. Sillä ei ole väliä oikeasti. Suurin osa asioista, joista tulette riitelemään, ovat merkityksettömiä ja niistä on parempi päästää irti sekä elää sopuisasti. Kyseessä on kuitenkin parisuhde, ei egojen kaksintaistelu.”

Kahdenkeskeisen loman tärkeys

”Vaikka teillä olisi lapsia, pitäkää vuosittain loma, jolle lähdette vain kahden kesken. Vaikka vain kolmeksi päiväksi… Se on sen vaivan arvoista.”

Lue myös: Kuinka avioliitto muuttaa parisuhdetta? Naimisissa olevat paljastavat

Lue myös: Parisuhde voi muuttaa mieltymyksiäsi - katso miten

Lue myös: Avioliitto pelastaa terveyden? Tuoreen tutkimuksen tulokset hämmentävät

Lähde: Your Tango

Kilpailut

Uusimmat