Kuva: Shutterstock

'Tosirakkaus vie aikaa muutaman vuoden' - Ihmiset kertovat kuinka nopeasti vahvat tunteet syttyvät

01.11.2020 12:15 - Emmi Moilanen

Ihastuminen voi tapahtua nopeastikin mutta useat ovat sitä mieltä, että rakkaus ottaa oman aikansa.

Kirjoitimme aikaisemmin tavoista, joiden avulla lisäät onnellisuuden määrää parisuhteessa nopeasti. Vaikka näitä pieniä arjen tekoja noudattaisikin ahkerasti, tunteiden muodostuminen rakkaudeksi etenkin tapailun tai seurustelun alkuvaiheessa voi viedä oman aikansa.

Your Tango -sivusto keräsi yhteen ihmisten kokemuksia siitä, kuinka kauan tosirakkauden muodostuminen kestää. Kokosimme parhaimmat vastaukset alle.

Kuinka kauan tunteiden muodostuminen rakkaudeksi kestää?

”Saatat luulla, että olet rakastunut muutamien treffien jälkeen mutta se on vain himoa. Omalla kohdallani vie joitakin kuukausia, että olo alkaa tuntua mukavalta ja pystyn näkemään, millainen tyyppi oikeasti on kyseessä. Muussa tapauksessa kyse ei ole rakkaudesta, on vain rakastunut mielikuvaan tästä tyypistä.”

”Kaksi vuotta. Voitko oikeasti oppia tuntemaan toisen alle kahdessa vuodessa? Pitää käydä läpi elämän eri vaihteita, menetys, hurmos, stressi jne. Muuten et opi tuntemaan toista.”

”Voi olla lyhytkin aika. Jotkut ihmiset tulevat elämääsi ja sitten vain olet varma.”

”Olen sitä mieltä, että tosirakkaus vie aikaa. Ainakin muutaman vuoden. Ihastuminen kuitenkin voi tapahtua välittömästi.”

”Se ottaa niin kauan, kunnes uskallatte olla omia itsejänne toistenne seurassa. Minulta tämä vie muutamia kuukausia.”

”Noin vuoden, koska ensimmäiset kuusi kuukautta ovat alkuhuumaa. Ajan kuluessa kumppanin huonotkin puolet tulevat esiin ja rehellisesti, tällöin pitäisi pystyä sanomaan, aiheuttavatko nämä epäilyksen tuntemuksia vai vahvistavat vain tunteitasi tyyppiä kohtaan.”

Lue myös: Ihmiset muistelevat kaameimpia Tinder-treffejään: "Hän vietti koko yön itkien sängyssäni"

Lue myös: Blair Witch Project oli monelle suomalaisteinille ahdistava kokemus: "Koko kroppa meni sekaisin"

Lähde: Your Tango

Kilpailut

Uusimmat