Kuva: All Over Press

Janottaako vanha suola? 13 asiaa, joista on hyvä keskustella ennen yhteenpaluuta eksän kanssa

12.06.2021 14:15 - Senja Rapila

Vanhaan suhteeseen ei kannata rynnätä suin päin.

Janottaako vanha suola kesän tienoilla? Jos olet ajatuksen tasolla tai konkreettisesti haluamassa yhteen entisen kumppanin kanssa, kannattaa ottaa muutamia tärkeitä asioita pohdintaan. Suin päin suhteeseen ei kannata nimittäin rynnätä, jos kyse on parisuhteen toisesta kierroksesta.

Jos olette eronneet jo kerran, on suhteessa paljon selvitettävää ennen uutta yritystä. Metro-julkaisu on listannut kolmetoista kysymystä ja aihetta, joista tulisikin keskustella kumppanin kanssa ennen yhteenpaluuta. Voit lukea asiat alapuolelta.

1. Mitkä olivat todelliset syyt siihen, että erositte?

2. Mitä molempien elämässä ja parisuhteessa oli meneillään niinä kuukausina, jolloin erositte?

3. Mikä nyt on muuttunut? Miten voitte varmistua siitä, ettette kohtaa samoja ongelmia suhteessanne uudelleen?

4. Mitä haluatte tulevaisuudelta, yhdessä ja erikseen?

5. Oletteko viettäneet tarpeeksi aikaa yksin ja erillään? Jos ette ole, oletteko varmoja siitä, ettette kaipaa enää mitään muita mahdollisuuksia parisuhteenne ulkopuolelta?

6. Voiko teitä molempia syyttää siitä, miksi parisuhteenne meni alun perin mönkään? Muista, että jokaisessa parisuhteessa on kaksi osapuolta, eikä kukaan ole täydellinen.

7. Mitä te kumpikin tarvitsette parisuhteestanne? Yrittäkää miettiä niitä asioita, joita toivotte kumppaniltanne suhteessa. Jos jokin asia ei ole toiminut menneisyydessänne, voiko se nousta uudella kierroksella jälleen ongelmaksi?

(kuva: Shutterstock)

8. Keskustelkaa muista suhteistanne ja kokemuksistanne. Oliko teillä uusia kumppaneja eronne aikana? Oliko teillä samanlaisia ongelmia uusien kumppaneiden kanssa? Jos kumppanisi uusi suhde päättyi likaisesti, kannattaa harkita yhteenpaluuta kahdesti.

9. Kuinka olette muuttuneet ihmisinä? Oletteko edelleen hyvä pari vai vaikuttavatko vain vanhat tunteet ja nostalgia päätöksentekoon? Jos unohtaisitte koko yhteisen menneisyytenne, pitäisittekö silti toisianne viehättävinä? 

10. Mikä on suunnitelmanne? Jos olette tulleet siihen tulokseen, että haluatte yrittää uudelleen, teidän pitää tehdä suunnitelma. Mihin kaikkeen sitoudutte, jotta saatte suhteen toimimaan tällä toisella yrityksellä? Yrittäkää keksiä tapoja, joilla voitte tehdä suhteestanne paremman. Ja vaikka suhde ei lopulta toimisikaan, olette ainakin yrittäneet parhaanne.

11. Voitteko edetä hitaasti? Vaikka voi kuulostaa houkuttelevalta sukeltaa samoihin, vanhoihin tapoihin, missä olitte ennen suhteenne päättämistä, voi silti olla hyödyllistä hidastaa tahtia. Kun aloitatte treffailemalla ja tunnustelemalla uutta suhdettanne, tämä antaa aikaa huomata, oletteko oikeasti sopivia toisillenne tulevaisuutta ajatellen.

12. Mitä aiotte tehdä toisilla ensimmäisillä treffeillänne? Kohdelkaa yritystänne uutena suhteena. Jos lipsahdatte jälleen samoihin, vanhoihin tapoihin, voitte pettyä karvaasti. Tämä on tilaisuus aloittaa alusta, oppia menneisyyden virheistä ja rakentaa uusi, parempi parisuhde.

13. Miltä teistä tuntuu, jos suhde ei toimisikaan? Vaikka sen miettiminen jo ennen yritystä voi kuulostaa masentavalta, on siitä tärkeä puhua niin oman kuin kumppaninkin mielenterveyden vuoksi. Miettikää, kuinka suhteen epäonnistuminen ja uusi ero vaikuttaisi teihin. Jos se tuntuu ajatuksena musertavalta, ettekä tiedä miten pärjäisitte eron jälkeen, voi olla aiheellista jatkaa erillään - ainakin toistaiseksi.

Lue myös: 20 treffi-ideaa ensitreffeille tai pariskunnille - ovat taatusti kokeilemisen arvoisia

Lue myös: Kenen kanssa kemiat kohtaavat parhaiten? Horoskooppi paljastaa yhteensopivimmat seksikumppanit

Lue myös: Seksiä hyvin varustellun miehen kanssa - ihmiset kertovat, mitä kannattaa ottaa huomioon

Lähde: Metro

Kilpailut

Uusimmat