Näin hoidat hiuksiasi talvella – katso kuusi vinkkiä
Talvi on hiusten kannalta rankkaa aikaa; keskuslämmitysilma kuivattaa hiuksia ja päähineet puolestaan hautovat ne kiillottomiksi ja latistavat kampauksen. Katso tästä kuusi vinkkiä hiusten pelastamiseksi.
Talvi on monen hiuksille kauhistuttavaa aikaa, vaatteet tekevät ne sähköisiksi ja lämmitys kuivattaa. Miten hiuksensa saisi voimaan hyvin myös talvella? Katso alta kuusi vinkkiä hiusten hyvinvointiin.
1. Kosteuta
Selvitä, kaipaavatko hiuksesi kosteutta. Sen saat selville seuraavasti; pudota hius veteen, jos se uppoaa, tukkasi on liian kuiva. Jos hius kelluu, hiuksesi eivät kaipaa kosteuttavaa hoitoa. Kuiviin hiuksiin voi käyttää sampoon ja hoitoaineen jälkeen vielä hiuksiin jätettävää hoitoainetta. Muistathan ulkoisen kosteutuksen lisäksi myös juoda riittävästi, nauti vähintään 2 l vettä vuorokaudessa!
2. Pese riittävän harvoin
Lämmityskauden aikana hiuksia ei tulisi pestä päivittäin, 2 - 3 kertaa viikossa riittää. Liian tiheät pesut verottavat hiuksen luonnollista suojaa, jolloin hiukset vaurioituvat herkästi. Myös pesutekniikkaan kannattaa kiinnittää huomiota. Pese hiukset haalealla vedellä ja tee loppuhuuhdonta viileällä vedellä. Viileä vesi sulkee hiussuomut, minkä ansiosta hiukset näyttävät ja tuntuvat sileämmiltä. Kuivaa hiukset hellävaraisesti pyyhkeellä puristamalla, älä hankaa - se vain kuluttaa hiuksia ja lisää sähköisyyttä.
3. Öljyhoito
Jos päänahkasi kutiaa ja hilseilee tai hiukset näyttävät kuivilta ja elottomilta, kokeile öljyhoitoa. Voit ostaa sen valmiina tai tehdä sen itse kotona kookosöljystä. Kookosöljy vaikuttaa hiuksiin pintaa syvemmältä, se ehkäisee hiusten proteiinikatoa ja ravitsee hiusydintä ehkäisten hiusten vahingoittumista.
Voit valmistaa öljyhoidon luontaistuotekaupoissa myytävästä kookosöljystä seuraavasti: Sulata kylmäpuristettu kookosöljy vesihauteessa tai mikrossa. Levitä haalea öljy hiuksiin ja hiuspohjaan, suojaa hiukset muovilla ja kääri ne pyyhkeeseen. Anna vaikuttaa vähintään 30 minuuttia tai yön yli. Suojaa tyyny ja vuodevaatteet huolella, jos annat hoidon vaikuttaa yön yli. Kun huuhdot öljyä pois, vaahdota hiukset shampoolla öljyn kanssa ennen kuin alat huuhtoa vedellä. Jos suihkutat ensin vettä hiuksiin, et saa pestyä öljyä pois.
4. Käy kampaajalla
Käy leikkauttamassa huonot latvat pois, tällä lailla tukka pysyy paremmassa kunnossa ja myös kasvaa kohisten. Jos säästelet kuluneita latvoja, tukan kunto vain huononee ja voit loppujen lopuksi joutua leikkaamaan varjelemasi latvustot joka tapauksessa. Muista, että hiukset tarvitsevat talvella tavallista enemmän huolenpitoa, koska ne altistuvat lämpötilavaihteluille ja kasvavat hitaammin kuin kesällä.
5. Vältä vekottimia
Talvella kannattaa välttää hiuksia rasittavaa föönaamista ja kihartamista. Jos hiusten föönaaminen kuitenkin on välttämätöntä, käytä kampausnestettä, jossa on lämpösuoja. Hanki tämän lisäksi fööni, jossa on lämpötilan säätö ja viileäpuhallus. Älä puhalla hiuksiasi rutikuiviksi, vaan anna niiden kuivua hetki itsekseen föönauksen päälle.
6. Seerumi ja voiteet
Jos hiuksesi näyttävät huolenpidosta huolimatta kuivilta ja kulahtaneilta, voit kokeilla avuksi ravitsevia seerumeja. Ne antavat sekä kiiltoa että hoitavat hiusta. Jos hiuksesi taas ovat sähköiset, on ratkaisu helppo: laita hiuksiin mitä tahansa hiusvoidetta. Jo pienikin määrä voidetta riittää pitämään sähköisyyden poissa. Muutenkin ainetta kannattaa käyttää säästeliäästi, ettei hiuksista tulee raskaat ja öljyiset.
Näin kampaus ei kärsi, vaikka pidätkin päähinettä:
Pitkistä hiuksista voi tehdä löysän nutturan tai lettinutturan. Pue sen päälle suuri, pehmeä myssy ja avaa tukka vasta sisällä, niin kampauksesi on koskematon.
Lyhythiuksisen kannattaa turvautua kuivashampooseen tai hiuspuuteriin. Suhauta perille päästyäsi hiuksiisi pieni määrä kuivasampoota tai hiuspuuteria, niin saat myssyn viemän volyymin takaisin.
Yksi vaihtoehto on käyttää myssyn sijasta trendikästä villapantaa.
Lähde: msn