Asiantuntija kehottaa: Jättäkää huonot leivät kaupan hyllyyn!

24.08.2013 07:25 -

Funktionaalisen lääketieteen asiantuntija ja kouluttaja Paula Heinonen neuvoo kurkkaamaan ainesosaluetteloon ennen ostopäätöksen tekemistä.

- Olkaa todella tarkkoina, kun ostatte viljatuotteita. Aina pitäisi ostaa täysjyväistä ja mieluiten luomua, Paula Heinonen sanoo.

Täysjyväisyys tai luomu ei kuitenkaan välttämättä takaa, että leipä on täysin hyvää keholle. Joihinkin viljatuotteisiin on lisätty gluteenia tai vehnäproteiinia, mistä seuraa monenlaista terveyshaittaa.

- Se voi näkyä ihottumana, allergioina, masennuksena tai nivelvaivoina. Immuniteetti voi laskea ja maksaan voi tulla ongelmia, Heinonen luettelee.

Hän toivoo, että lisättyä gluteenia tai vehnäproteiinia sisältävät viljatuotteet poistuisivat markkinoilta. Hänen mukaansa voi jokainen vaikuttaa siihen omalla toiminnallaan.

- Äänestäkää ostopäätöksillänne! Boikotoikaa huonoja tuotteita! Elintarviketeollisuudessa ymmärretään kassavirtaa. Jos tuote ei mene kaupaksi, jähmeä laiva alkaa kääntyä, Heinonen sanoo.

Lisää aiheesta Iskelmällä Terveyden avaimet -ohjelmassa tänä sunnuntaina kello 9.00. Ohjelma uusitaan torstaina kello 18.00.

Kilpailut

Uusimmat