Laihtumiseen löytyi yksinkertainen keino - koet samalla nautintoa hyvästä ruoasta!

14.11.2014 16:48 - Anna Hopi

Laihtumiseen on löydetty eräs hämmentävän simppeli tapa. Ihmisen tulisi vain ruokailla, kuten ruokakriitikko - maistellen hitaaksi ajatuksella ja nauttien.

Moni ahmii ruokaa hallitsemattomasti kiinnittäessään huomionsa toisaalle, kuten katsoessaan televisiota. Painonhallinnan kannalta olisi kuitenkin merkittävän tärkeää suunnata ajatuksensa syömäänsä ruokaan. Alle on koottu yksinkertaiset ohjeet, joiden avulla onnistut.

Ruokakriitikko nauttii ruoasta

Ruokaa tulee hotkittua vähemmän, kun sitä syö ajatuksella. Kuvittele olevasi ruokakriitikko ja kiinnitä huomiosi kaikkiin eri makuihin, ruoan ulkonäköön, tuoksuun sekä koostumukseen. Arvioimalla tarkasti syömiselämystäsi ja arvostamalla pieniäkin nautintoja syöt sekä hitaammin että pienempiä määriä.

Syö niin kauan että olet täynnä

Tämä neuvo saattaa kuulostaa itsestään selvältä, mutta itse asiassa moni ei toimi sen mukaan. Syömämme ruoan määrään vaikuttaa se, kuinka paljon ruokaa kanssamme syövät ottavat omalle lautaselleen sekä monet muut seikat, kuten kiire, tylsyys tai dieetit.

Jokaisen ravinnontarve on yksilöllinen, joten parhaiten oikean ruokamäärän omalle keholleen juuri sillä hetkellä saa selvitettyä kuuntelemalla kehoaan. Syö aterialla niin paljon, että olet kylläinen, älä vähempää tai enempää.

Lähde: Women's Health Magazine



Haiseeko hengityksessäsi valkosipuli? Näin voit torjua tuoksua - kokeile vinkkejä täältä.


Kilpailut

Uusimmat