Ilouutinen laiskalle kuntoilijalle: Kohennat jo minuuttitreenillä terveyttäsi!

11.12.2014 20:54 - Reija Saarinen

Terveyden edistäminen ei välttämättä vaadi pitkiä parin tunnin treenejä päivittäin - voit saada tuloksia aikaan jo todella pienellä vaivalla.  

Nyt on saatu hyviä uutisia kaikille niille, joille liikunta ei ole sitä lempipuuhaa. Tuoreen tutkimuksen mukaan näyttää nimittäin siltä, että vain minuutin liikuntatuokio kolme kertaa viikossa saattaa parantaa terveyttä merkittävästi.

Kuuden viikon tutkimuksessa oli mukana 14 ylipainoista, mutta muuten tervettä aikuista. He treenasivat kolmesti viikolla kuntopyörän avulla. Jokaisessa sessiossa he tekivät 20 sekuntin sprinttejä, joita seurasi kahden minuutin hitaampi osuus. Tämän lisäksi he lämmittelivät 2-3 minuuttia ja jäähdyttelivät satulassa 10 minuutin ajan. Käytännössä he kuitenkin tekivät kovaa työtä pelkästään minuutin ajan.

Tulosten mukaan osallistujilla oli 12 prosenttia suurempi sydänkestävyys sekä parempi verenpaine. Tämän lisäksi miehillä verensokeritasot näyttivät parantuneen.

Näyttää siis siltä, että pienikin kuntoilu arjessa saattaa tehdä ihmeitä. Ja selvää on, että muutama minuutti liikenee varmasti jokaiselta oman kehon huoltoon.

Lähde: Cosmopolitan


Kunto-ohjaaja Jutta Gustafsberg kertoi yleisimmät tekosyyt, joilla ihminen laistaa liikunnasta. Lue ne täältä.

Kilpailut

Uusimmat