"Eroon selkäkivuista ja -jumeista" Suomalainen blogiteksti leviää verkossa

11.02.2015 15:40 - Anna Hopi

Tietokirjailija ja valmentaja Kristian Ekströmin kirjoitus kertoo simppelin keinon ratkoa suomalaisten jatkuvia selkäkipuja ja jännitystiloja.

Blogissaan mies kertoo, että hänen asiakkaitaan vaivaavat usein selän jumit ja kiputilat. Erityisesti ongelmana on lantion kiertyminen, joka mietityttää monia urheilijoita ja kuntoilijoita.

- (I)han syystäkin, koska se voi aiheuttaa jalkojen toiminnallista erimittaisuutta, joka kokemukseni mukaan voi vaikuttaa urheilusuoritukseen esimerkiksi heikentämällä voimantuottoa. Suurin osa asiakkaista pyytää tähän ongelmaan fyysisiä kotiharjoitteita, kuten venytyksiä. Yllätys on monelle suuri, jos ensimmäiseksi kerron fyysisten harjoitteiden sijaan rauhallisesta syvähengityksestä ja sen vaikutuksista lantion asentoon, kertoi Kristian Ekström blogissaan.

Mies neuvoo askeleet rentouttavaan syvähengitykseen, jossa harjoitus kestää vain 1,5 minuuttia. Ideana on tehdä 5-7 syvähengitystä nenän kautta. Lue ohjeet alta.

1. Käy selinmakuulle, jotta rentoudut helpommin. Voit kokeilla harjoitusta myös seisten.

2. Ota nenän kautta syvään henkeä 3-4 laskien. Hengitä ulos nenän kautta 6-8 laskien. Hengitä korostetun pitkään ulos - se rentouttaa. Tunne, kuinka lapojen väli rentoutuu hengityksen kulussa.

3. Anna rentouden levitä myös niskaan, hartioihin ja käsiin. 3-4 hengityksen kohdalla rentouta samalal myös alaselkää, lantiota ja pakaroita.

4. Hengitä kokonaisuudessaan 5-7 kertaa. Voit toistaa harjoitteen päivässä kahdesta kolmeen kertaan.

Ekström suosittelee hengittelyn ohjeen fyysistä hoitoa ja harjoitteita.

Lue blogikirjoitus kokonaisuudessaan täältä.

 

 

Kärsitkö jatkuvista kivuista? Se voi olla myös oire sairaudesta. Lue täältä lisää.

Kilpailut

Uusimmat