Naisen piirre, joka on miehille ehdoton "ei"

22.10.2015 09:51 - Senni Loikala

Yksi asia naisissa voi pelästyttää miehiä.

Älykkyys saattaa kääntyä naista vastaan deittimarkkinoilla, väittää tuore Personality and Social Psychology Bulletin –lehdessä julkaistu tutkimus. Sen mukaan miehet suosivat älykkäitä naisia ajatustasolla, mutta tosipaikan tullen he valitsevat mieluummin toisenlaisen naisen.

Miten tutkimus tehtiin?

Tutkimukseen osallistui 105 miestä, joille esitettiin kaksi kuvitteellista tilannetta. Ensimmäisessä he tapaisivat naisen, joka olisi päihittänyt hänet matematiikan ja äidinkielen kokeessa. Toisessa skenaariossa he tutustuisivat leidiin, joka olisi saanut heitä huonommat pisteet. Miehille näytettiin myös kuvia kyseisistä naisista.

Miehet pistettiin arvioimaan naisten viehättävyyttä ja he kertoivat kiinnostuneensa enemmän heidät päihittäneestä naisesta.

Seuraavaksi miehet osallistuivat testiin, jonka kerrottiin mittaavan heidän älykkyyttään.

Tutkijoilla oli herrasväelle yllätys: he tulisivat tapaamaan viehättävämmäksi arvioimansa naisen, joka oli saanut heitä paremmat pisteet älykkyystestissä.

Tulokset

”Treffien” jälkeen tutkijoille selvisi, että naisen älykkyys oli kääntynyt häntä vastaan. Miehet olivat ottaneet etäisyyttä naiseen ja arvioineet hänet vähemmän viehättäväksi kuin ennen tapaamista. He tunsivat vähemmän tarvetta vaihtaa yhteystietoja naisen kanssa tai suunnitella seuraavia treffejä.

Tutkijoiden mukaan syy miesten käyttäytymiselle olisi se, että älykkäät naiset uhkaisivat heidän maskuliinisuuttaan. Vielä tarvitaan kuitenkin lisää tutkimusta, jotta tuloksia voitaisiin pitää täysin luotettavina.

Täytyy myös muistaa, että miehiä ja naisia on moneen junaan. Monet miehet eivät pelkää älykkäitä naisia, vaan päinvastoin.

 

Lähde: Market Watch

Kilpailut

Uusimmat