Näin peruuttamattomasti aviero vaikuttaa lapseesi

19.11.2015 09:34 - Reija Saarinen

Vanhempien päätös erota vaikuttaa lapseen syvästi ja jättää arvet, jotka heijastuvat aikuiselämään.  

Avioero ei ole koskaan helppo kenellekään. Se tuo mukanaan uusia haasteita ja saa pohtimaan elämää aivan toisella tavalla. Mutta mitkä ovat sellaisia asioita, jotka ovat tuttuja jokaiselle avioerolapselle?

1. Joulut ja muut juhlapyhät eivät ole enää entisensä. Haluaisit viettää aikaa molempien vanhempien kanssa, mutta ikävä kyllä se ei ole mahdollista.

2. Joudut tekemään toisinaan vaikeitakin päätöksiä siitä, kenen kanssa vietät viikonloput ja lomat.

3. Huomaat, että aikuisena saatat pohtia paljonkin sitä, että voiko onnellista ja ikuisesti kestävää rakkautta edes olla?

4. Jossain vaiheessa elämääsi tulee uusia ihmisiä. Heidän päästäminen lähelle saattaa olla aluksi hankalaa. Parasta kuitenkin on se, että kun siihen lopulta uskaltaa antaa mahdollisuuden, on elämässä paljon uusia rakastavia ihmisiä.

5. Huomaat, että et voi olla ihailematta heitä, joiden liitto on kestänyt vuosia ja taas vuosia.

6. Koulussa vanhempainillat ja joulujuhlat saattavat olla epämieluisia tilaisuuksia, etenkin, jos vanhemmat eivät tule toimeen keskenään.

7. Joudut joskus tilanteeseen, jossa joudut kuulemaan ikäviä asioita toisesta vanhemmasta. Se sattuu ja on joskus vaikea asia käsitellä.

8. Huomaat olevasi kuitenkin myös onnellinen siitä, että vanhempasi päätyivät eroon. He eivät olleet onnellisia yhdessä, joten he tekivät asialle jotain. Kaikista ei ole siihen, vaan he jäävät huonoon liittoon esimerkiksi turvallisuuden vuoksi.

9. Aikuisena sinulle ehkä selviää paremmin eron syyt. Se saattaa saada sinut kääntymään jollain tavalla toisen vanhemman puoleen, mutta pyrit kuitenkin ymmärtämään molempia osapuolia.

10. Ymmärrät, että vanhempasi haluavat sinulle vain hyvää, vaikka eivät yhdessä enää olekaan. Siitä huolimatta asian sisäistämiseen saattaa mennä aikaa.


Kilpailut

Uusimmat